Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 31 Μαρτίου 2022.Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες στη δυτική κυρίως χώρα

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 31 Μαρτίου 2022.

3 και 4 Απριλίου.

>95% πιθανότητα για φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και παροδικά τα νησιά του Ιονίου την Μακεδονία την Θράκη και τα δυτικά και βόρεια ορεινά της Θεσσαλίας. Χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα της Ηπείρου. Θερμοκρασίες χαμηλές στην Ήπειρο και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας δεν θα ξεπερνάει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, υψηλότερη στην υπόλοιπη χώρα ενώ στις 4 του μήνα θα ανέβει σημαντικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα όπου θα φανεί κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς ενώ αντίθετα στα βόρεια θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

++++++++++++++++

5 έως 7 Απριλίου.

> 90% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα  μικρής έντασης και διαρκείας στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη. Ανομβρία στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο θα φτάσει από τη Θεσσαλία και νοτιότερα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου με πτώση στα δυτικά και βόρεια στις 6 και 7 του μήνα ενώ στα νοτιότερα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

++++++++++++++++

8 με 10 Απριλίου.

> 90% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα φαινόμενα στην αρχή της περιόδου στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στη Θράκη με γρήγορη βελτίωση. Θερμοκρασίες κοντά στους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Ηπειρωτική χώρα ενώ χαμηλότερη 4 με 6 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

++++++++++++++++

11 με 15 Απριλίου.

48% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα αλλά από τις 14 του μήνα και μετά θα σημειωθεί αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ φαινόμενα σχετικά αξιόλογα θα σημειωθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας  της βόρειας Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Η ανομβρία συνεχίζεται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάνει τους 25 με 28 βαθμούς κελσίου σε πολλές περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αλλά από τις 14 του μήνα θα σημειώσει σημαντική πτώση στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια και σε άλλα τμήματα της ανατολικής και βόρειας χώρας.

52% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα φαινόμενα στο τέλος της περιόδου σε ορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας και της Ηπείρου άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά μέσο όρο στους 24 με 28 βαθμούς σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 3 και 4 Απριλίου θα επηρεαστεί από αξιόλογα φαινόμενα η δυτική Ελλάδα ενώ πολύ λιγότερο θα σημειωθούν στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές σύντομες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και ενδεχομένως σε χαμηλά υψόμετρα  της Ηπείρου. Θερμοκρασία χαμηλή στην δυτική και βόρεια χώρα με μικρή άνοδο από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στη συνέχεια.

Για το τριήμερο 5 έως 7 Απριλίου υπάρχει ενδεχόμενο απομεινάρια να σου δώσουν λίγα τοπικά φαινόμενα σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας άνευ σημασίας. Η θερμοκρασία σε άνοδο πάνω από τα κανονικά επίπεδα κοντά στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 8 έως 10 Απριλίου θα επικρατήσει καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Για την περίοδο 11 έως 15 Απριλίου οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για σταδιακή αλλαγή του καιρού κοντά στα μέσα του μήνα με αρκετές βροχές στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα ενώ υπάρχει και ένα άλλο ποσοστό κοντά στο 50% να συνεχιστεί ο καλός και ζεστός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα μελετηθεί αυτό το διάστημα τις επόμενες μέρες μήπως κάποια ψυχρή λίμνη δώσει αξιόλογα φαινόμενα σε κάποια τμήματα της χώρας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 31 Μαρτίου 2022.Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες στη δυτική κυρίως χώρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *