Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που θα δώσουν λίγες ασθενείς βροχές στην Πελοπόννησο την  Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου και παροδικά σε τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς της δυτικής Στερεάς έως και τις απογευματινές ώρες ενώ στη συνέχεια λίγα φαινόμενα θα μεταφερθούν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ως αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Χιονοπτώσεις στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου αλλά σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου και από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα που δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές λάσπης. Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με μικρή πιθανότητα ψιχάλας. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα και το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα 2 με 3 μποφόρ και 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 17.

+++++++++++++++

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο και αργότερα στην κεντρική και ανατολική Στερεά με λίγες ασθενείς βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με ομίχλες τις πρωινές ώρες και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία τη Θεσσαλία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές λάσπης. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 6 και στα νότια πιθανόν για λίγο 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ κατά περιόδους με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά από 8 έως 18.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα που δεν αποκλείεται κάποιος ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα νοτιοδυτικοί στην Πίνδο 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις και στην πεδιάδα 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 18 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 8 έως 16.

++++++++++++++++

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί σε ηπειρωτικά αλλά και νησιώτικα τμήματα και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια σύνορα της χώρας μας στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία όπου δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης που θα περιορίζει την ορατότητα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και από 7 έως 19 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλύτερος καιρός με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και περιορισμένη ορατότητα από συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και περιορισμένη ορατότητα από συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο εσωτερικό και τα παραθαλάσσια 3 με 4 μποφόρ κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και στα δυτικά ορεινά τμήματα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση με σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ στο εσωτερικό  της πεδιάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 18.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *