Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 27 Μαρτίου 2022. Ανοιξιάτικος καιρός με μικρά διαστήματα αστάθειας.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 27 Μαρτίου 2022.

30 και 31 Μαρτίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα και μόνο προς το τέλος της περιόδου θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Ήπειρο και ενδεχομένως στα νησιά του βόρειου Ιονίου. Θερμοκρασία έως 19 με 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++++++

1 έως 3 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για αρκετά φαινόμενα στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του Ιονίου τη δυτική και κεντρική Στερεά τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και πολύ λιγότερα θα σημειωθούν σε τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και του βορείου Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις στις 2 και 3 του μήνα στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία αρχικά έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα τμήματα της χώρας χαμηλότερη στη δυτική Ελλάδα αλλά θα σημειώσει σημαντική πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια στις 2 του μήνα και στην υπόλοιπη χώρα στις 3 όπου δεν θα ξεπερνά τους 12 με 16 βαθμούς Κελσίου από τα βόρεια προς τα νότια.

+++++++++++++

4 έως 6 Απριλίου.

> 90% πιθανότητα καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα βόρεια σύνορα της χώρας μας άνευ σημασίας. Θερμοκρασία αρχικά έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου στο σύνολο της χώρας αλλά θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια της χώρας στις 5 και πιο πολύ στις 6 του μήνα όπου θα φτάσει κατά τόπους στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

7 με 11 Απριλίου.

> 90% πιθανότητα για παραμονή της καιρικής δραστηριότητας στην κεντρική δυτική και νοτιοδυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα η χώρα μας να δέχεται το νοτιοδυτικό ρεύμα και πιθανόν προς το τέλος της περιόδου να σημειωθούν λίγα φαινόμενα στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία άνευ σημασίας. Θερμοκρασία έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια ενώ στις 8 του μήνα θα σημειώσει σημαντικότατη άνοδο από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και κατά τόπους θα φτάσει τους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Ανοιξιάτικος απόλυτα ο καιρός το επόμενο διάστημα με λίγα φαινόμενα στις 30 και 31 Μαρτίου στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ το τριήμερο 1-3 Απριλίου συγκεντρώνονται μεγάλες πιθανότητες να έχουμε αξιόλογα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ για τις άλλες περιοχές ο άνυδρος και πολύ ζεστός για την εποχή καιρός θα συνεχιστεί. Τέλος δεν αποκλείεται από τις 7 Απριλίου και μετά να έχουμε και θερμές μάζες της για την εποχή στη χώρα και κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα συνοδεία αφρικανικής σκόνης και νοτιάδων.  Για τις πιθανότητες βροχοπτώσεων που οι αγρότες αναζητούν θα υπάρχουν ενημερώσεις και τις επόμενες ημέρες.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 27 Μαρτίου 2022. Ανοιξιάτικος καιρός με μικρά διαστήματα αστάθειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *