Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ)

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 – Εθνική εορτή.

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τη Θράκη αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται κάποιες ασθενείς τοπικές μπόρες στον Έβρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά τμήματα. Το βράδυ θα στραφούν στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοανατολικούς 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 24 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και εως 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια δυτικών διευθύνσεων 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά  αλλά αργά το βράδυ θα ενισχυθούν στα θαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα από βορειοδυτικές εως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα τμήματα των νόμων Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 19.

+++++++++++++++++++

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά κυρίως τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές από νοτιοδυτικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 1 έως 21 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά την Ήπειρο και τα πεδινά της Πελοποννήσου και έως 13 με 16 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα διαλυθούν.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειο-ανατολικοι 5 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 14.

++++++++++++++++

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί κυρίως σε εσώκλειστες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε τμήματα των νησιών του Ιονίου της δυτικής Στερεάς της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου και αργότερα στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και Ηπείρου και δεν αποκλείονται λίγες σποραδικές βροχές ή μπόρες. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα και άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στη στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και έως 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα ενώ στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους στους 21.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός να το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργά το απόγευμα και το βράδυ δεν αποκλείεται στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και τα ορεινά της περιοχής Φαρσάλων να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς αρχικά στα πεδινά και νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 17.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *