Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Από το χειμώνα απότομα στην Άνοιξη και τις λιγοστές βροχές.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 22 Μαρτίου 2022.

25 με 26 Μαρτίου.

> 95% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασίες υψηλές θα φτάνουν τοπικά και τους 20 βαθμούς Κελσίου με πτώση της θερμοκρασίας στις 26 του μήνα.

+++++++++++

27 έως 29 Μαρτίου.

65% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά μικρή διαταραχή από τα δυτικά ενδεχομένως να δώσει κάποια ασθενικά φαινόμενα άνευ σημασίας στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια τμήματα λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά τμήματα με σταδιακή άνοδο και σε αυτές τις περιοχές στις 28 και 29 του μήνα.

35% πιθανότητα για μικρή αλλαγή του καιρού στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ελλάδα τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την Στερεάς τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου με τοπικές βροχές κατά περιόδους που ενδεχομένως να επηρεάσουν και άλλες περιοχές. Θερμοκρασία έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα στις 28 του μήνα και σημαντική άνοδο στις 29.

+++++++++++++++++++

30 Μαρτίου έως 1η Απριλίου.

> 90% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα μόνο στην Ήπειρο στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασίες έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στις 31 του μήνα πρόσκαιρα ενδέχεται να αγγίξει και τους 25 με σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια στην 1η του Απρίλη.

++++++++++++++++++

2 έως 6 Απριλίου.

> 90% πιθανότητα για σύντομη διαταραχή που θα δώσει φαινόμενα σε κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας μικρής έντασης και διαρκείας ενώ στη συνέχεια θα έχουν σημαντική βελτίωση του καιρού. Θερμοκρασία αρχικά σε χαμηλά επίπεδα στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας δεν θα ξεπερνά τους 14 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή άνοδο στις τρεις του μήνα ενώ από τις 4 του μήνα η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου ο καιρός βελτιώνεται και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα επίπεδα των 20 βαθμών Κελσίου αλλά υπάρχει πτώση αυτής στις 26 του μήνα.

Για το τριήμερο 27 με 29 Μαρτίου οι περισσότερες πιθανότητες συνηγορούν σε μικρή διαταραχή από τα δυτικά ενδεχομένως να δώσει πολύ λίγα φαινόμενα κυρίως στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Υπάρχει και ένα μικρότερο ποσοστό του 34% στην δυτική χώρα λίγο περισσότερα φαινόμενα αλλά αυτό δεν είναι το βασικό σενάριο.

Για το τριήμερο 30 Μαρτίου έως 1η Απριλίου ο καιρός βελτιωμένος και πάλι αλλά στο τέλος της περιόδου πιθανόν να σημειωθούν λίγες βροχές στην Ήπειρο. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει κατά τόπους τους 20 με 22 βαθμούς και ενδεχομένως για λίγο και τους 24 με 25 την 1η Απριλίου.

Τέλος για την περίοδο 2 έως 6 Απριλίου το βασικό μοτίβο του καιρού είναι ότι θα συνεχιστεί ο γενικά μαλακός καιρός στη χώρα εκτός από την κεντρική και βόρεια χώρα όπου στην αρχή της περιόδου ενδέχεται να σημειωθούν κάποια φαινόμενα όχι όμως μεγάλης έντασης και η θερμοκρασία στη συνέχεια θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει φτάνοντας και πάλι σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *