Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται στη Θεσσαλία την Ανατολική στερεά την κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις Σποράδες και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους και λίγες χιονοπτώσεις στα  ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακά Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά Αλλά πρόσκαιρα αφού από αργά το μεσημέρι θα αρχίσουν να σημειώνονται εκ νέου φαινόμενα στη Θράκη την κεντρική Μακεδονία το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τη Θεσσαλία τη Στερεά την Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και την Εύβοια. Οι χιονοπτώσεις αρχικά θα αφορούν περιοχές πάνω από τα 200 με 400 μέτρα στη Θεσσαλία την Ανατολική στερεά και την Εύβοια ενώ προς Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες αυτά θα περιοριστούν πάνω από τα 500 με 600 μέτρα στη Θράκη πάνω από τα 600 με 800 μέτρα στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα τμήματα  και την Κρήτη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα αλλά όχι έντονα σε τμήματα της της κεντρικής Εύβοιας  των Χανίων του Ρεθύμνου της Αττικής της Βοιωτίας της Αργολίδας και της Κορινθίας κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους. Οι χιονοπτώσεις επίσης που θα σημειώνονται από ένα υψόμετρο 500 με 800 μέτρα από το απόγευμα και μετά θα είναι μέτριας έντασης και Πιθανόν να δημιουργήσουν μικρά προβλήματα σε μεγαλύτερα όμως υψόμετρα από τα προαναφερθέντα. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλά τμήματα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 μποφόρ στα ηπειρωτικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα από το μεσημέρι και μετά 6 μποφόρ και στο Ιόνιο Βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία και τμήματα της Ηπείρου της Θράκης και από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα και τις Σποράδες πρόσκαιρη βελτίωση πριν το μεσημέρι Ενώ από αργά το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να εκδηλώνονται λίγο πιο αξιόλογα φαινόμενα πρώτα στα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Λάρισας Μαγνησίας και τις Σποράδες και το βράδυ και σε τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως το απόγευμα και το βράδυ από ένα υψόμετρο 800 μέτρα κατά μέσο όρο.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και μεγάλα διαστήματα συννεφιάς Ενώ από το απόγευμα και μετά Υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοανατολική 7 μποφόρ και στο εσωτερικό αρχικά δυτικοί ασθενείς Αλλά γρήγορα θα στραφούν παντού σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ και στα θερινά αλλά και τα ορεινά τμήματα με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αλμυρού από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 2 έως 12.

+++++++++++++++++++++

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στη Θεσσαλία την Πιερία τις Σποράδες στη Χαλκιδική την κεντρική και ανατολική Στερεά την Εύβοια την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και τα νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα για λίγο και σε χαμηλά υψόμετρα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου πάνω από τα 400 με 500 μέτρα κατά μέσο όρο και της Κρήτης πάνω από τα 800 με 900. Σταδιακά προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες την Κρήτη την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο και προς το βράδυ θα παραμείνουν μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου κατά τόπους όμως θα είναι αξιόλογα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα αλλά όχι έντονα στο βόρειο κομμάτι όλων των νόμων της Κρήτης και παροδικά στα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε αρκετά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ αλλά στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 17 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία την Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και έως 14 με 15 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 800 μέτρα κατά μέσο όρο αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί από τις μεσημεριανές ώρες και θα υπάρξουν και ανοίγματα του καιρού το απόγευμα σε όλες σχεδόν τις περιοχές της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοι 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και στο εσωτερικό και τα ορεινά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 3 έως 13.

+++++++++++++++++

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα κατά μέσο όρο αλλά τα φαινόμενα προς το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα εξασθενήσουν και γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες ομίχλες το πρωί στα δυτικά κυρίως τμήματα. Παγετός το βράδυ και το πρωί σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα εξασθενήσουν στο βόρειο Αιγαίο αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός και μόνο στις Σποράδες νωρίς το πρωί θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που θα διαλυθούν.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοανατολικοί αρχικά στις Σποράδες 3 με 4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας  Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 14.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *