Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-21/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022.

Προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία τις Σποράδες τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία την Πιερία την Πέλλα και την Ημαθία τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας βόρειας Εύβοιας και στα ορεινά και ημιορεινά των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας και βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα των υπολοίπων περιοχών και χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές της Πελοποννήσου. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα βορειότερα τμήματα και μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν παραμείνει μόνο στην Εύβοια την Βοιωτία την Αττική την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος από το πρωί με μεγάλα ανοίγματα του καιρού και τοπικές νεφώσεις. Οι χιονοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις θα είναι ασθενείς και έτσι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, έως 9 με 10 βαθμούς στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και μόνο στη δυτική παραθαλάσσια Ελλάδα τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 12 με 14.

Θεσσαλία  και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας που βλέπουν προς τα ανατολικά ακόμα και σε πεδινά τμήματα σε κάποια τμήματα της Μαγνησίας μακριά από τη θάλασσα καθώς και σε περιοχές Αγιάς Ελασσόνας Φαρσάλων του νομού Λάρισας αλλά τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες θα έχουν σταματήσει σε όλες σχεδόν τις περιοχές και ως αργά το απόγευμα θα επικεντρωθούν μόνο στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας και τις Σποράδες με περαιτέρω βελτίωση αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέποντας και κάτι τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονόνερο η χιονόπτωση και πολύ γρήγορη βελτίωση.

Στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες έως 8 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα 3 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από – 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 3 έως 8.

+++++++++++++++++++++

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται στην ανατολική Θεσσαλία Σποράδες Χαλκιδική τα νησιά της Λέσβου της Λήμνου τις Σποράδες στη Σκύρο την Εύβοια την ανατολική Στερεά τις Κυκλάδες στη βόρεια κυρίως Κρήτη και το ανατολικό και κεντρικό κομμάτι της Πελοποννήσου αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές στα παραθαλάσσια χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και ως αργά το απόγευμα λίγα φαινόμενα θα έχουν απομείνει στις Σποράδες την Εύβοια τη Βοιωτία την Αττική την Αργολίδα τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 και πιθανόν για λίγο 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ και ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, έως 10 με 11 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και 12 με 13 στα παραθαλάσσια της δυτικής χώρας στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία  και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αρχικά με πιθανότητα στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες λίγο χιονόνερο στα πεδινά και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά γρήγορα ο καιρός πριν από το μεσημέρι θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενούς χιονόνερου και γρήγορης βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια και 3 με 5 μποφόρ στο εσωτερικό και πρόσκαιρα το μεσημέρι και 6 με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 1 έως 9.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *