Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-19/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες και παροδικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και την Πελοπόννησο με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 500 με 800 μέτρα υψόμετρο ενώ γρήγορα τις μεσημβρινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν πρόσκαιρα για λίγη ώρα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα σε Θεσσαλία κεντρική και δυτική Μακεδονία και ανατολική Στερεά. Σταδιακά όμως προς τις απογευματινές ώρες και αυτές οι ασθενικές χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και παροδικές νεφώσεις κυρίως μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο 8 με 9 στη θάλασσα Κυθήρων και νοτιοανατολικοι ανατολικοί 5 με 6 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς κελσίου σε όλη την Ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο και 12 με 14 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο εσωτερικό και χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 800 μέτρα και τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα για λίγη ώρα και πάνω από τα 300 με 400. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί και ως αργά το βράδυ λίγα ασθενικά φαινόμενα πιθανόν συνεχίζουν να σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και πιθανώς στην περιοχή του Πηλίου του Ολύμπου και των Σποράδων.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα και 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας αλλά και την περιοχή Αλμυρού από 2 έως 8 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 9.

++++++++++++++++++

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε νησιά του βόρειου Αιγαίου καθώς και στα ηπειρωτικά τμήματα και λίγο χιονόνερο στην περιοχή της βόρειας Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα άνευ σημασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα νότια και τη θάλασσα Κυθήρων 9 μποφόρ στο Αιγαίο και ανατολικοί 5 με 6 στο Ιόνιο με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας τα νησιωτικά τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάν

ησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα κυρίως μέχρι τις μεσημεριανές ώρες να σημειωθούν κάποιες λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις το εσωτερικό και χιονόνερο στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες αλλά ο καιρός από το απόγευμα και μετά θα βελτιωθεί σημαντικά στο εσωτερικό ενώ αντίθετα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες τα λίγα ασθενή φαινόμενα πιθανόν να συνεχιστούν έως και αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις έως και το μεσημέρι και δεν αποκλείονται ασθενείς χιονοπτώσεις άνευ σημασίας με σταδιακή βελτίωση στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοι 7 και πιθανόν για λίγο και 8 μποφόρ στις Σποράδες και 3 με 5 στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου ενώ τα υπόλοιπα στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 2 έως 8.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-19/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *