Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται γενικά καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες στην Αττική την Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δεν αποκλείεται να σημειώνονται λίγες ασθενείς βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης με γρήγορη βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις αλλά δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά του Αιγαίου ενώ στα δυτικά τμήματα και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες αλλά ο καιρός θα καταστεί τοπικά νεφελώδης μετά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με λίγες αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς από δυτικές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 2 έως 13.

+++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν κατά περιόδους έως και το απόγευμα και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αλλά και τα νησιά. Περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά ενώ από αργά το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και τα νησιά της Σαμοθράκης και της Θάσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων έως 5 και στο νότιο Αιγαίο 3-4 μποφόρ ενώ στα κεντρικά και βόρεια του Αιγαίου νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και από 7 έως 17 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά κατά περιόδους θα υπάρχουν  νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς από δυτικές διευθύνσεις και αργότερα στα θαλάσσια κυρίως τμήματα νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 3 έως 18 βαθμούς ενώ στα πεδινά του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16.

+++++++++++++++++++++

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022.

Προβλέπονται στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 500 με 600 μέτρα κατά μέσο όρο. Τοπικά φαινόμενα έως και το μεσημέρι θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία την Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και της Πελοπόννησο ενώ θα έχουν σταματήσει στην περιοχή της Θράκης και του Αιγαίου. Γενικά τα φαινόμενα θα είναι μικρής έντασης και διαρκείας. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο πάνω από τα 800 με 1000 m.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη θάλασσα Κυθήρων και το Κρητικό δυτικοί 6 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 2 με 3 μποφόρ αλλά από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθεί ο ανατολικός βορειοανατολικός άνεμος στα 8 τουλάχιστον μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 0 έως 19 βαθμούς στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και τα υπόλοιπα νησιά της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός στην αρχή της ημέρας με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά πριν από το μεσημέρι στο νομό Λάρισας Μαγνησίας και Σποράδων θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες αργότερα θα μετακινηθούν και στα υπόλοιπα τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Τοπικές χιονοπτώσεις μέτριας έντασης θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές όλης της περιφέρειας πάνω από τα 800 με 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο.

Λάρισα: προβλέπονται γενικά τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά πριν το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κατά περιόδους ασθενείς τοπικές βροχές έως και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες σε ανατολικούς 7 με 8 μποφόρ και στα πεδινά 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 14. 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *