Δελτίο προειδοποίησης χιονοπτώσεων για τις 11 Μαρτίου 2022.

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις και την Παρασκευή 11 Μαρτίου σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας.

Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που πήραμε πριν λίγο για σας οι χιονοπτώσεις θα φτάνουν μέχρι και τις παραθαλάσσιες περιοχές των περισσότερων τμημάτων της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Θεσσαλίας των Σποράδων της Μακεδονίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων και πρόσκαιρα πάνω από κοντά 100m στη νότια Πελοπόννησο και πάνω από τα 200m με 300m στα βόρεια τμήματα της Κρήτης και τμημάτων των Δωδεκανήσων.

Οι χιονοπτώσεις στις περιοχές με το σήμα προειδοποίησης θα είναι ισχυρές, με την κίτρινη σκίαση αξιόλογες, ενώ στα τμήματα που έχουμε αχνό μπλε ψέκασμα απλά κάποιες νιφάδοπτώσεις.

Να πούμε αντίστοιχα ότι τα υψόμετρα για αξιόλογη χιονόστρωση που πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα είναι για τις πρωινές ώρες τα 100-150 μέτρα στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας Ευβοίας και Σποράδων και τα 150 με 200 σε τμήματα της Βοιωτίας και της Αττικής ενώ στην Πελοπόννησο αυτά τα υψόμετρα ανεβαίνουν στα 400 κατά μέσο όρο. Μετά τις μεσημεριανές ώρες όμως πρόσκαιρα λόγω εποχής τα υψόμετρα θα ανέβουν κατά +200 μέτρα σε σχέση με τις πρωινές ώρες ενώ αργά το βράδυ και πάλι θα πέσουν και πάλι στα πρωινά υψόμετρα.

Για το νομό Αττικής θα σημειωθούν και πάλι αξιόλογες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα την Πεντέλη και τον Κιθαιρώνα με σημαντικό ύψος χιονιού 10 εκατοστά πάνω από τα 300 μέτρα κατά μέσο όρο. Στον υπόλοιπο νομό θα σημειώνονται κατά περιόδους ασθενείς χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι ακόμα λιγότερες όσο πάμε προς τις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ δεν αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.

Για την Θεσσαλία θα συνεχιστούν οι αξιόλογες χιονοπτώσεις στο Πήλιο και πέριξ πεδινά τμήματα (ίσως Βόλος) την Οθρυς και κατά τόπους στα ημιορεινά και ορεινά των Σποράδων ενώ ασθενή φαινόμενα μικρής διάρκειας και έντασης θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες και σε πεδινά τμήματα του υπόλοιπου νομού Μαγνησίας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου στο νομό Λάρισας. Υπαρκτή η πιθανότητα για κάποιες νιφάδοπτώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο νομό Λάρισας και προσηνεμα στον ανατολικό άνεμο τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας άνευ σημασίας.

Για το Σάββατο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση όπου φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις σε κάποια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα ενταθούν για κάποιες ώρες.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *