Δελτίο προειδοποίησης χιονοπτώσεων για τις 10 Μαρτίου 2022.

Ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν το επόμενο 24ωρο σε μεγάλο μέρος των νόμων Βοιωτίας Αττικής Ευβοίας Φωκίδας και παροδικά στα ανατολικά της Μαγνησίας στα ανατολικά της Λάρισας στις Σποράδες στα νοτιότερα τμήματα του νομού Φθιώτιδας και στο εσωτερικό των νόμων Κορινθίας Αργολίδας Λακωνίας και Αρκαδίας και την βόρεια Κρήτη.

Ασθενικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα που σημειώνονται με αχνές μπλε αποχρώσεις χωρίς όμως να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή του Πηλίου έως και πολύ χαμηλά υψόμετρα όπως και στο βόρειο κομμάτι της Εύβοιας και το εσωτερικό του νομού Βοιωτίας κατά τόπους πάνω από τα 200 με 300 μέτρα υψόμετρο.  

Επίσης και στο νομό Αττικής θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια του νόμου με ενδεικτικό υψόμετρο σημαντικής χιονοστρωσης τα 400 μέτρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και κοντά στο κέντρο της πόλης ειδικά προς το απόγευμα και το βράδυ χωρίς όμως αυτή τη στιγμή να τίθεται θέμα χιονοστρωσης στο μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας παρά μόνο στα ορεινά τα ημιορεινά και χαμηλά υψόμετρα κοντά στους ορεινούς όγκους. 

Τέλος για την περιοχή της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου το ενδεικτικό υψόμετρο σημαντικής χιονοστρωσης είναι πάνω από τα 600 μέτρα και πάνω από τα 700 με 800 στο εσωτερικό της Κρήτης.

Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δεν αναφέρονται δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα ή δεν αναμένονται και καθόλου φαινόμενα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *