Εκτίμηση χιονοπτώσεων για το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα.

Ισχύει για τις 18:00 8ης Μαρτίου 2022 έως 18:00 9ης Μαρτίου 2022.

Οι περιοχές που δεν αναφέρονται είναι αυτές στις οποίες δεν θα σημειωθούν καθόλου χιονοπτώσεις άξιες λόγου

Δυτική Μακεδονία: Χιονοπτώσεις σε όλο το διαμέρισμα που θα είναι περισσότερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που βλέπουν προς τα ανατολικά. Έντονες χιονοπτώσεις στα δυτικά των νομών Καστοριάς και Γρεβενών όπου θα ξεπεραστούν και τα 20 με 30 εκατοστά  φρέσκου χιονιού. Ύψος χιονιού κοντά στα 5-10 εκατοστά στις περισσότερες πόλεις και λίγο περισσότερο στην περιοχή των Γρεβενών.

Ήπειρος: Χιονοπτώσεις έως πολύ χαμηλά υψόμετρο κατά μέσο όρο στα 300 με 500 μέτρα. Ελάχιστο έως μικρό ύψος χιονιού στα Ιωάννινα. Αρκετά έντονα τα φαινόμενα στα σύνορα με τη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία όπου το χιόνι θα ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά.

Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία: Έντονες χιονοπτώσεις στα δυτικά τμήματα των νόμων Πέλλας Ημαθίας και Πιερίας κοντά στους ορεινούς όγκους όπου κατά τόπους θα ξεπεραστούν τα 20 με 25 εκατοστά φρέσκου χιονιού. Ελάχιστο ύψος χιονιού ενδέχεται να σημειώθηκε σε περιοχές των νόμων Κιλκίς Χαλκιδικής Σερρών Δράμας και Καβάλας(συμπεριλαμβάνεται η Θάσος) από τα 100 μέτρα υψόμετρο και πάνω κατά μέσο όρο.

Θράκη: Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στο νομό Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου κυρίως στις περιοχές κοντά στα σύνορα καθώς και στη Σαμοθράκη έως πολύ χαμηλού υψομέτρου. Πολύ μικρό ύψος χιονιού σε αυτές τις περιοχές που θα σημειωθούν τα φαινόμενα. 

Θεσσαλία:  Πυκνές χιονοπτώσεις σε ολόκληρο το νομό Τρικάλων Καρδίτσας καθώς και στις περιοχές Φαρσάλων του νομού Λάρισας με ύψος χιονιού που θα ξεκινάει από ελάχιστα εκατοστά έως και 10cm. Ασθενέστερες χιονοπτώσεις και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Λάρισας με μικρό ύψος χιονιού πιθανόν στην Ελασσόνα και την Αγια. Χιονόπτωση προς το μεσημέρι και το απόγευμα και στο μεγαλύτερο μέρος στο νομού Μαγνησίας με μικρή χιονόστρωση από τα 100 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Σημαντικά ύψη χιονιού από τα 400 μέτρα και πάνω που θα ξεπερνούν και τα 25 με 40 cm στις περισσότερες περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Μαγνησίας και περιοχή Φαρσάλων και Αγίας στο νομό Λάρισας. 

Στερεά Ελλάδα: Πυκνές χιονοπτώσεις τους νομός Φωκίδας Φθιώτιδας Ευρυτανίας Βοιωτίας Φωκίδας και στα βόρεια του νομού Αττικής από ένα υψόμετρο 100 μέτρα και πάνω. Μεγάλα ύψη χιονιού στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα θα ξεπερνούν τα 30 με 40 εκατοστά των νομών Ευρυτανίας Φθιώτιδας Φωκίδας τα ανατολικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας. Πολύ μικρά τα ύψη χιονιού στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Εύβοιας της Αττικής της υπόλοιπης Βοιωτίας και της υπόλοιπης Αιτωλοακαρνανίας.

Πελοπόννησος: Σημαντικές χιονοπτώσεις σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και κυρίως στα δυτικότερα τμήματα της Κορινθίας της Αργολίδας της Λακωνίας καθώς και στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της Αρκαδίας ανατολικό κομμάτι της Αχαΐας και ανατολικό κομμάτι της Μεσσηνίας από ένα υψόμετρο 500 με 700 μέτρα και πάνω. Μικρό ύψος χιονιού στα 500 με 600 μέτρα το οποίο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο στις ορεινές περιοχές πάνω από τα 800 με 1000 μέτρα.

Νησιά Ιονίου: Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά των νησιών του Ιονίου ενώ θα υπάρξει και μικρό ύψος χιονιού στις ορεινές περιοχές.

Βόρειο Αιγαίο: Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Σαμοθράκης και στα ημιορεινά και ορεινά της Θάσου και θα σημειωθεί μικρό ύψος χιονιού σε αυτές τις περιοχές.

Κρήτη: Χιονοπτώσεις στα βουνά σε μεγάλα υψόμετρα όπου θα σημειωθούν 5 με 15 εκατοστά χιονιού.

 

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Εκτίμηση χιονοπτώσεων για το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *