Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Απόλυτα χειμωνιάτικος καιρός με ημερομηνία λήξεως.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα στοιχεία της 6 Μαρτίου 2022.

9 και 10 Μαρτίου.

85% πιθανότητα για φαινόμενα στα στο Ιόνιο την κεντρική και βόρεια χώρα και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της Ηπείρου της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Κρήτης καθώς και νησιών βορείου Αιγαίου. Θερμοκρασίες έως 2 με 6 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές με παγετό το πρωί και το βράδυ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας  ισχυρό.

15% πιθανότητα για ισχυρή κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα και λιγότερο στο νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά και πολύ λιγότερες στην υπόλοιπη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Θερμοκρασία 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας αρκετά υψηλότερη στα νοτιότερα.

++++++++++++++++++++

11 με 13 Μαρτίου.

35% πιθανότητα για συνέχιση κάποιων φαινομένων κυρίως στη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακή μεταφορά των φαινομένων νοτιότερα. Χιονοπτώσεις στην Θεσσαλία τη Στερεά την Εύβοια τμήματα της Πελοποννήσου και τοπικά στη Θράκη. Θερμοκρασίες 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρό παγετό στην κεντρική και βόρεια χώρα το πρωί και το βράδυ και κατά τόπους και στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα.

50% πιθανότητα για φαινόμενα στην ανατολική Στερεά ανατολική Θεσσαλία Χαλκιδική Σποράδες ανατολική Πελοπόννησο Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα και νησιά ανατολικού Αιγαίου. Αξιόλογες χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία ανατολική Στερεά Εύβοια ανατολική Πελοπόννησο και κατά τόπους την υπόλοιπη Θεσσαλία και τα ορεινά της Κρήτης. Θερμοκρασίες έως 3 με 6 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρό παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

15% πιθανότητα για συνέχιση της ισχυρής κακοκαιρίας στο Ιόνιο την Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τη Στερεά και λιγότερο στις άλλες περιοχές. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά τμήματα όλης της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 2 με 5 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρό παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

++++++++++++++++

14 με 16 Μαρτίου.

70% πιθανότητα ασθενικά φαινόμενα στην ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Κυκλάδες και την Κρήτη και αρκετά καλύτερος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών. Θερμοκρασίες 6 με 10 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με τοπικό παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από τις 16 του μήνα και από τα δυτικά.

30% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλες τις περιοχές θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο 6 με 10 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και θα ανέβεις στις 15 του μήνα στα δυτικά στους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

17 με 21 Μαρτίου.

58% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό και στη συνέχεια κάποια φαινόμενα κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα μικρής έντασης και διαρκείας. Θερμοκρασίες αρχικά 8 με 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές με άνοδο στα δυτικά τμήματα και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα στο τέλος της περιόδου. Λίγες χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Οριακός παγετός κυρίως στα ορεινά τμήματα.

42% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα λίγα τοπικά φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασίες 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με άνοδο στις 18 και 19 του μηνός στους 20 με 22 και σταδιακή πτώση στη συνέχεια. Οριακός παγετός στα ορεινά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας το πρωί και το βράδυ.

++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 9 με 10 Μαρτίου φαίνεται ότι θα έχουμε κακοκαιρία στη χώρα με τις χιονοπτώσεις να φτάνουν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα ακόμα και πεδινά της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της Ηπείρου της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς καθώς και στο εσωτερικό Πελοποννήσου και Κρήτης και πιθανόν και νησιά του βόρειου Αιγαίου. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ο παγετός θα είναι ισχυρός στην κεντρική και βόρεια χώρα και κατά τόπους και στα υπόλοιπα τμήματα.

Για το τριήμερο 11 με 13 Μαρτίου αναμένεται θα συνεχιστούν οι τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο από τη Θεσσαλία και νοτιότερα κατά περιόδους ενώ στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα βελτιωθεί. Οι πιθανότητες ισχυρής κακοκαιρίας είναι πολύ μικρή μόλις το 15%. Οι θερμοκρασίες θα παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Για το τριήμερο 14 με 16 Μαρτίου πιθανόν να υπάρξουν λίγες ασθενείς βροχές από την ανατολική Στερεά και νοτιότερα και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα αρχικά για να ανέβει στη συνέχεια κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα. Πιθανότητα ο παγετός το πρωί και το βράδυ να συνεχισθεί έστω και ελαφρύς σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Για το 5νθημερο 17 με 21 Μαρτίου φαίνεται ότι ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο προς το τέλος της περιόδου υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα για λίγες βροχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει απλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα είναι μεγάλη άνοδος η μικρή. Υπαρκτή η πιθανότητα το πρωί και το βράδυ για ελαφρύ παγετό σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Απόλυτα χειμωνιάτικος καιρός με ημερομηνία λήξεως.

  1. Ευγενία says:

    Θά κάνει ζημιές στην αγροτική παραγωγή δυστυχώς! Ευχαριστούμε Βασίλη νά είσαι καλά! Καλή Αποκριά κ καλή σαρακοστή!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *