Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-4/3/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται στις Σποράδες τη Χαλκιδική την Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές κατά περιόδους και λίγες χιονοπτώσεις στην Κρήτη πάνω από τα 700 με 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο αργά το απόγευμα και το βράδυ στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν  βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίου και 8 νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα με γρήγορη εξασθένηση σε όλα τα  πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από -4 έως 13 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις έως και το μεσημέρι στις Σποράδες όπου δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά 6 με 7 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και δυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά αλλά προς το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 0 έως 12.

++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στη δυτική χώρα στη βόρεια Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο πάνω από τα 500 με 700 μέτρα με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν σταδιακά τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα τη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 600 με 800μ υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά πιθανόν να ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ και αρχικά δυτικοί στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν και εκεί σε νότιους 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες δυτικές κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και εως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις στην Πίνδο και γρήγορη βελτίωση. Σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη την περιφέρεια και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές διάσπαρτες στα πεδινά τμήματα και λίγες χιονοπτώσεις στα βουνά πάνω από τα 600 με 800 μέτρα σε Τρίκαλα Καρδίτσα Λάρισα και πάνω από τα 1.000 στην περιοχή Φαρσάλων και Μαγνησίας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρες νεφώσεις θα αυξηθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθεί σύντομη βροχή άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και σταδιακά προς το βράδυ και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 12 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 13.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *