Πρόγνωση Αττικής Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας 27-28/2/2022.

Νομός Αττικής

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και λίγα χιόνια στην κορυφή της Πάρνηθας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Μικρή πιθανότητα στα βόρεια του νόμου να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Ο καιρός μετά τις μεσημεριανές ώρες θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλες τις περιοχές. Θερμοκρασία 9 έως 16.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κατά περιόδους μικρής έντασης και διαρκείας ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού κυρίως έως και το μεσημέρι. Αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες στο σύνολο του νόμου ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 800 με 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο στα βόρεια ορεινά του νόμου. Θερμοκρασία 4 έως 12.

++++++++++++++++

Νομός Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά περιόδους στα πεδινά τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα πάνω από τα 400 μετρά κατά μέσο όρο. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα για λίγο είναι πιθανόν οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και στα 100 μέτρα υψόμετρο αλλά από το απόγευμα και πάλι θα ανέβουν τα υψόμετρα κοντά στα 500 μέτρα.  Ο καιρός αργά το βράδυ θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα αργά το βράδυ να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα κατά μέσο όρο. Θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

Περιφέρεια Θεσσαλίας και Σποράδων.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους ισχυρές και πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα κατά μέσο όρο στην περιοχή Καλαμπάκας Ελασσόνας και Αγιάς στο νομό Λάρισας και Τρικάλων και πάνω από τα 1.000 με 1.300 μέτρα στα υπόλοιπα τμήματα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα στην πεδιάδα αλλά ο καιρός αργά το απόγευμα και το βράδυ θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Θερμοκρασία στο νομό Τρικάλων και τα βόρεια του νομού Λάρισας από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από 3 έως 14.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός αρχικά αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να εκδηλώνονται λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά του νομού Λάρισας στη Μαγνησία και τις Σποράδες και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 500 με 700 μέτρα κατά μέσο όρο. Από αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν σε όλες τις περιοχές. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο στα πεδινά τμήματα από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η Μαγνησία και τις Σποράδες από 4 έως 11.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *