Χάρτες επικινδυνότητας 1 έως 5 για όλη τη χώρα για 27-28/2/2022. Έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο 1006hPA στο Ιόνιο θα προκαλέσει σημαντική κακοκαιρία στη xώρα το διήμερο 27 και 28 Φεβρουαρίου.

Θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουμε χωρίσει τη χώρα σε 5 επίπεδα επικινδυνότητας τα οποία αναλύονται παρακάτω. Έτσι έχετε μία εικόνα για τις δικές σας περιοχές σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκονται κι αν θα είναι από αυτές που θα επηρεαστούν πολύ ή λίγο στο επικείμενο κύμα κακοκαιρίας.

Η πρώτη εικόνα που υπάρχει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και το μέσο όρο των σεναρίων όλων των βασικών προγνωστικών μοντέλων φαίνεται ότι μία περιοχή που θα καλύπτει τα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Χαλκιδική και το βόρειο Αιγαίο θα είναι αυτή στην οποία θα σημειωθούν τα εντονότερα φαινόμενα.

Όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες θα έχουμε και πιο αναλυτικά στοιχεία. Μείνετε συντονισμένοι στο καλύτερο καιρικό site της χώρας.

Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση  2-10 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση 10-25 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση 25-50 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση 50-100 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση 100-175 χιλιοστά.
Επίπεδο 6 βροχόπτωση  >175 χιλιοστά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Χάρτες επικινδυνότητας 1 έως 5 για όλη τη χώρα για 27-28/2/2022. Έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

  1. Ευγενία says:

    Ευχαριστούμε Βασίλη νά είσαι καλά για την ενημέρωση! Όσο θά πλησιάζουμε τίς μέρες ποιο αναλυτικά στοιχεία ακριβώς, περιμένουμε!! Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *