Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/2/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022.

Στην ανατολική Μακεδονία τη Χαλκιδική τις Σποράδες την Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και αργότερα και στη Θράκη και τα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα θαλάσσια τμήματα και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Λίγα φαινόμενα προς το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στην Αττική ενώ ο καιρός από το βράδυ θα αρχίσει να βελτιώνεται από βορρά προς νότο και τα φαινόμενα έως αργά το βράδυ θα έχουν παραμείνει μόνο στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα βόρεια προς το βράδυ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά έως 9 βαθμούς στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία και έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά παραθαλάσσια νησιώτικα τμήματα και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπου δεν αποκλείονται και λίγα φαινόμενα ενώ στις Σποράδες ο καιρός μέχρι το μεσημέρι θα είναι πιο βαρύς με αρκετές βροχές και μπόρες. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και σε αυτές τις περιοχές και ο καιρός θα βελτιωθεί και πιθανόν να σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός αρχικά με τοπικές νεφώσεις και στη συνέχεια και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις 7 μποφόρ και πιθανόν και για λίγο 8 στις Σποράδες ενώ στα πεδινά και ορεινά τμήματα θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 1 έως 13 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 13.

+++++++++++++++++++

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το βράδυ στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 9 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και έως 16 με 17 στη δυτική χώρα.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση και από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -1 έως 13 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 13.

++++++++++++++++++

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα νησιά του Ιονίου οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές που θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου καθώς και στα δυτικά τμήματα πιθανόν της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά ενώ θα σημειωθούν και πυκνές χιονοπτώσεις στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου πάνω από τα 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 3-4 αλλά σταδιακά προς το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο οι βορειοανατολικοί άνεμοι στα 6 μποφόρ και στο Ιόνιο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στην Πίνδο όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και προς τις βραδινές ώρες θα βρέξει και σε πολλά πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ οι χιονοπτώσεις στην Πίνδο θα ενταθούν από ένα υψόμετρο 1.000 μέτρα και πάνω.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί αλλά μετά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ θα βρέξει.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιανατολικοι στα θαλάσσια ασθενείς αλλά σταδιακά προς το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 μποφόρ και αργά το βράδυ στις Σποράδες και στα 6 ενώ στα πεδινά και ορεινά τμήματα θα πνέει ένα ανατολικό ρεύμα αρχικά 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και από 4 έως 13 βαθμούς στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *