Αναγγελία κακοκαιρίας 22 και 24 Φεβρουαρίου 2022. Πρώτη εκτίμηση φαινομένων μέσα από αποκλειστικούς χάρτες.

Αναγγελία κακοκαιρίας 22 και 24 Φεβρουαρίου 2022.

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο 998 hPa από την Αδριατική θα κινηθεί γρήγορα προς το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο και θα αλλάξει τον καιρό σε όλη τη χώρα με τα μέτωπα κακοκαιρίας που το συνοδεύουν.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι τα φαινόμενα θα επεκταθούν από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα καλύψουν το σύνολο της χώρας. Φαίνεται δηλαδή ότι θα βρέξει σε όλες τις περιοχές της χώρας σε άλλες πολύ και σε άλλες λίγο.

 

Η ανάλυση των στοιχείων που κάναμε για σας δείχνουν ότι περιοχές που θα έχουν αυξημένα φαινόμενα με πιθανότητα μάλιστα να εκδηλωθούν και κάποιες καταιγίδες είναι το σύνολο σχεδόν της κεντρικής Μακεδονίας η ανατολική Θεσσαλία τμήματα της ανατολικής Στερεάς (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια) οι Κυκλάδες και Κρήτη τα περισσότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το εσωτερικό της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου και η Κέρκυρα.

Βροχές όπως είπαμε θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα απλά στις χρωματισμένες περιοχές θα έχουν έντονη μορφή με πιθανότητα να εκδηλωθούν και κάποιες σποραδικές καταιγίδες.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι θα είναι ένα βροχερό διάστημα με αρκετά φαινόμενα ενώ δεν αποκλείεται στα παραθαλάσσια τμήματα να εκδηλωθούν και κάποιες καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας.

Για την περιοχή της Αττικής θα έχουμε κάποιες σποραδικές μπόρες και ίσως και κάποιες σύντομες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νόμου και λιγότερο στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας φαίνονται αξιόλογες βροχές σε όλες τις περιοχές που θα είναι πιο πολλές στο νομό Μαγνησίας τις Σποράδες και το νομό Λάρισας όπου δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να εκδηλωθούν και κάποιες λίγες καταιγίδες λόγω της αστάθειας που θα μεταφερθεί από τη θάλασσα προς το εσωτερικό. 

Τέλος να τονίσουμε ότι οι ψυχρές αέριες μάζες που θα εισβάλουν στον ελλαδικό χώρο από τη βόρεια Ελλάδα θα δώσουν και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης και το ξημέρωμα της Τετάρτης θα χιονίσει και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας πάνω από τα 500 με 700 μέτρα κατά μέσο όρο.

 

Τέλος τα δεδομένα που βγάζει το τρέξιμο του προγνωστικό μας μοντέλου είναι τα εξής

00Ζ  με δεδομένα από το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο της 12Ζ 19/2/2022.

Όλα τα νεότερα στην αυριανή αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας που θα καλύπτει την Τρίτη και την Τετάρτη 22 και 23 Φεβρουαρίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Αναγγελία κακοκαιρίας 22 και 24 Φεβρουαρίου 2022. Πρώτη εκτίμηση φαινομένων μέσα από αποκλειστικούς χάρτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *