Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-21/2/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά ενώ σταδιακά οι νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και αργότερα και σε τμήματα της Αττικής θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Πυκνες ομίχλες τις βραδινές ώρες σε όλη τη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και του Ιονίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία  και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και σε ορεινά αλλά και πεδινά τμήματα. Στην περιοχή της Πίνδου και των ημιορεινών των Τρικάλων και της Καρδίτσας δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές κυρίως ώρες να εκδηλωθούν λίγες σύντομες βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα ορεινά 4 με 5 μποφόρ ενώ στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα ασθενείς μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αλμυρού από 4 έως 15/17 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας και τις Σποράδες από 7 έως 17.

+++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνές ομίχλες το πρωί κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής χώρας της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά και μετά το μεσημέρι και στην Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και πολύ διάσπαρτα στη Θεσσαλία με λίγες ασθενείς κατά περιόδους βροχές και στα δυτικά λίγες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 6 μποφόρ στα υπόλοιπα πελάγη νότιοι 4 αλλά προς τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν σε όλα τα πελάγη στα 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα νησιά και τη δυτική χώρα ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα θα φτάσει κατά τόπους τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα ενώ στην Πίνδο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες κατά περιόδους και λίγα χιόνια σε πολύ μεγάλα υψόμετρα ενώ δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές ώρες κάποιες πολύ λίγες διάσπαρτες άνευ σημασίας βροχές να σημειωθούν και σε πεδινά τμήματα στο εσωτερικό. Στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια όπως και στο νομό Μαγνησίας δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα κοντά στο ποτάμι το πρωί και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά και ορεινά τμήματα νοτιοδυτικοί 2 με 3 και από το μεσημέρι και μετά 4 με 5 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 20-22 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 18.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *