Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/2/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Στερεά την Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ελλάδα και ως το μεσημέρι και στις Κυκλάδες την Κρήτη και αργότερα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και ως αργά το βράδυ και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα μόνο στην περιοχή της Αττικής των Κυκλάδων και τμημάτων της Κρήτης ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι πολύ λίγα και άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 19.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις αρχικά με τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν και ανοίγματα σημαντικά στον καιρό.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση πριν από το μεσημέρι κιόλας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια τμήματα 4 μποφόρ και από αργά το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση και τα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 16 βαθμούς και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 16.

++++++++++++++++++

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται στις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές και μετά το μεσημέρι βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός μεγάλα διαστήματα βελτίωσης και ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ως 17 με 18 στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα πεδινά αλλά και ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη γύρω από την πόλη το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ κατά περιόδους και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από 2 έως 18 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 17.

++++++++++++++++

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες στη δυτική χώρα μόνο τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 με μικρή ενίσχυση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 18 με 19 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα ορεινά τμήματα και νοτιοανατολικοί 2-4 στα θαλάσσια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Αγχιάλου από 1 έως 18 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 18.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *