Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Σημαντικά σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία με τις βροχές να μην είναι πολλές.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 15 Φεβρουαρίου 2022.

18 και 19 Φεβρουαρίου.

20% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα  και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θερμοκρασίες 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

80% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες 18 με 21 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++++++

20 με 22 Φεβρουαρίου.

58% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα ενώ σταδιακά θα αλλάξει ο καιρός από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετά φαινόμενα σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία αρχικά 18 με 21 βαθμούς Κελσίου θα πέσει στις περισσότερες περιοχές στις 22 του μήνα που δεν θα ξεπερνάει τους 11 με 15 βαθμούς Κελσίου.

27% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό αρχικά αλλά θα αλλάξει ο καιρός από τα δυτικά με έντονες βροχές και καταιγίδες ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα. Λίγες χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά στους 13 με 17 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με μικρή πρόσκαιρη άνοδο στα ανατολικά και νότια στις 21 του μήνα και πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια στις 22 ενώ στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα.

15% πιθανότητα για αρχικά καλό καιρό και λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική χώρα στη συνέχεια. Θερμοκρασίες 18 με 21 βαθμούς Κελσίου αρχικά με μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια στις 21 του μήνα και εκ νέου άνοδο σημαντική από τα δυτικά προς τα ανατολικά στις 22.

++++++++++++++++++++

23 με 25 Φεβρουαρίου.

32% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού στην κεντρική ανατολική και νότια χώρα και πολύ λιγότερα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία χαμηλή σε όλα τα ηπειρωτικά δεν θα ξεπερνά τους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως τις 25 του μήνα που θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

28% πιθανότητα για σύντομη σημαντική αλλαγή του καιρού στην ανατολική Θεσσαλία τη Στερεά την Εύβοια την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με γρήγορη βελτίωση. Τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά 10 με 15 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα υψηλότερη στα θαλάσσια και τα δυτικά θα ανέβει σταδιακά κοντά στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις 24 και 25 του μήνα.

23% πιθανότητα η αλλαγή του καιρού την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στο τέλος της περιόδου και σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν σε χαμηλά υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασίες αρχικά 5 με 10 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά θα παραμείνει σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα και στις 24 αλλά και τις 25 του μήνα ενώ θα υπάρχει και παγετός το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

17% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα σε ανατολική Στερεά ,Εύβοια. Κυκλάδες, Κρήτη Δωδεκάνησα και νησιά ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρώτικα τμήματα με μικρή άνοδο στις 24 και 25 του μήνα αλλά και πάλι η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++++

26 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου.

34% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας χωρίς φαινόμενα. Θερμοκρασίες 15 με 18 βαθμούς αρχικά στα δυτικά και νότια και χαμηλότερη στα ανατολικά θα ανέβει και στις υπόλοιπες περιοχές στην αρχή του νέου μήνα.

26% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στο Αιγαίο στην αρχή και στη συνέχεια στη δυτική χώρα με βελτίωση τον νέο μήνα. Θερμοκρασίες αρχικά 8 με 12 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με σταδιακή άνοδο στις 28 του μήνα και κυρίως στην αρχή του νέου που θα ξεπεράσει τις κατά τόπους και τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

23% πιθανότητα για σταδιακή σημαντική αλλαγή του καιρού στην ανατολική και νότια χώρα ενώ στα δυτικά και βόρεια τα φαινόμενα θα είναι πολύ λιγότερα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής χώρας και της Κρήτης. Θερμοκρασία γύρω στους 9 με 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές με σημαντική πτώση στην ανατολική Ελλάδα που θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από τις 28 του μήνα και μετά. Παγετός το πρωί και το βράδυ στις ηπειρωτικές περιοχές.

17% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό αρχικά ενώ στη συνέχεια από τα δυτικά θα αλλάξει ο καιρός με αρκετές βροχές ενώ τα φαινόμενα θα είναι λίγα στη βορειοανατολική χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες αρχικά 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με πρόσκαιρη πτώση στις 27 και 28 του μήνα που δεν θα ξεπερνά τους 10 με 15 ενώ εκ νέου από την αρχή του νέου μήνα θα σημειωθεί μικρή άνοδος στη δυτική και βόρεια χώρα.

+++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 18 με 19 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι ο καιρός θα παραμείνει καλός σε όλη τη χώρα με κάποιες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και ασθενείς βροχές. Θερμοκρασία υψηλή για την εποχή κοντά στους 16 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 20 με 22 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα αλλάξει τον καιρό της χώρας με αρκετά φαινόμενα στη δυτική κεντρική ανατολική και νότια χώρα και λιγότερα στα βόρεια.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Για το τριήμερο 23 με 25 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα έχουμε κάποια ψυχρή εισβολή στην ανατολική και νότια χώρα όπου θα πέσουν οι θερμοκρασίες θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Υπάρχει κάποια πιθανότητα σχετικά μικρή η αλλαγή αυτή του καιρού να είναι πιο έντονη.

Για το πενθήμερο 26 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου οι περισσότερες πιθανότητες γέρνουν στο να έχουμε βελτιωμένο καιρό με τη θερμοκρασία αρχικά χαμηλή και στη συνέχεια να σημειώνει άνοδο. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό κοντά στο 25% να υπάρξει νέα χειμερινό τύπου μεταβολή στη χώρα οπότε μένουμε σε εγρήγορση.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *