Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 14-16/2/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και πυκνές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ προς το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα και πιθανόν στο Θερμαϊκό θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Λίγα χιόνια δεν αποκλείεται να σημειωθούν αργά το απόγευμα και στα ορεινά της Ροδόπης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ κυρίως στα νότια πελάγη και ασθενείς από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ θα υπάρχουν και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι θα υπάρχουν μόνο στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κυρίως γύρω από τον Πηνειό.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση και στα πεδινά και τα ορεινά δυτικοί-νοτιοδυτικοί 1 με 3 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αλμυρού από 0 έως 11 βαθμούς στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 12.

+++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια της δυτικής χώρας θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Τις μεσημεριανές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αυξηθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας χωρίς να αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές ενώ ο καιρός προς το βράδυ θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Πυκνες ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5. Από το απόγευμα οι νοτιάδες στη δυτική και βόρεια χώρα θα ενισχυθούν στα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο και το εσωτερικό της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και άλλους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ομίχλες το πρωί και το βράδυ ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Πίνδο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές με βελτίωση αργότερα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και περιορισμένη ορατότητα από ομίχλη το πρωί και το βράδυ κυρίως γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στο εσωτερικό μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά δυτικοί 1-2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας από 0 έως 13 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά ενώ θα υπάρχουν και τοπικές νεφώσεις στα νησιά του βόρειου Ιονίου και αργότερα στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια κυρίως καταιγίδες. Προς το απόγευμα τοπικά φαινόμενα πολύ μικρής έντασης θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα των νησιών του Ιονίου καθώς και σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο και 5 μποφόρ αργότερα και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Τις μεσημεριανές και απογευματινες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στην Πίνδο.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Τρικάλων και Καρδίτσας από 3 έως 14 βαθμούς στο νομό Λάρισας από 0 έως 14 ενώ στο νομό Μαγνησίας Σποράδες και παραθαλάσσια από 5 έως 14.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *