Που θα βρέξει αύριο Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022. Αναλυτικοί χάρτες επιπέδων επικινδυνότητας.

Διαταραχή μικρής εμβέλειας θα αναπτυχθεί στην ανατολική και νότια Ηπειρωτική και νησιωτική χώρα λόγω της εισόδου του βόρειου ρεύματος στο Αιγαίο.

Αποτέλεσμα οι βροχές που θα σημειωθούν κυρίως στον ανατολικό κορμό της χώρας καθώς και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 

Για τη δικιά σας ευκολία σε τρία επίπεδα επικινδυνότητας.

Στο πρώτο επίπεδο είναι οι περιοχές που θα σημειωθούν 2 έως 10 χιλιοστά βροχής.

Στο δεύτερο επίπεδο οι περιοχές που θα σημειωθούν 10 έως 25 χιλιοστά βροχής.

Στο τρίτο επίπεδο είναι οι περιοχές που θα σημειωθούν 25 έως 50 χιλιοστά βροχής.

Όπως βλέπουμε και από τους χάρτες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας των Κυκλάδων των Σποράδων των Δωδεκανήσων και της βόρειας Κρήτης και ενδεχομένως σε τμήματα της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας.

Υπάρχουν και πολύ λίγες περιοχές κυρίως στα ορεινά ημιορεινά και παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας της Φθιώτιδας της Βοιωτίας της Φωκίδας και της Ευβοίας στα οποία όπως βλέπετε θα σημειωθούν τοπικά και πάνω από 10 χιλιοστά βροχής.

Τέλος υπάρχουν μεμονωμένες περιοχές κυρίως στο Πήλιο και τα ορεινά της κεντρικής Εύβοιας όπου ο βορειοανατολικός ανεμος αφήνει τεράστια ποσά υγρασίας με αποτέλεσμα και ο υετός σε περιοχές όπως η Ζαγορά και η Στενή Ευβοίας να ξεπεράσουν και τα 25 με 40 χιλιοστά.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Για το νομό Αττικής θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νόμου.

Για τη Θεσσαλία θα υπάρχει νεφελώδης νεφοσκεπής καιρός όλη την ημέρα με λίγες ασθενείς βροχές στο εσωτερικό που δεν θα ξεπερνούν τα 2 με 5 χιλιοστά ενώ θα υπάρξουν και περιοχές προσήνεμες στο βορειοανατολικό άνεμο στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και στο ανατολικό κομμάτι των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας όπως και στην Οθρυ που τοπικά θα έχουμε και πάνω από 10 με 15 χιλιοστά.

Τέλος να τονίσουμε ότι στις περιοχές που θα σημειωθούν βροχές θα σημειωθούν και παροδικές ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις σε υψόμετρα κυρίως από τα 800 με 1.000 μέτρα υψόμετρο και πιο πάνω.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *