Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Βιαστικά ανοιξιάτικα βήματα με παγερό τέλος.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 11 Φεβρουαρίου 2022.

14 με 15 Φεβρουαρίου.

> 95% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές πρώτα στη Θεσσαλία τη δυτική Μακεδονία και την ανατολική Στερεά και στη συνέχεια και σε τμήματα των νησιών του Ιονίου και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά 9 με 13 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή άνοδο στις 15 του μήνα.

+++++++++++++

16 με 18 Φεβρουαρίου.

46% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και ακόμα λιγότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Θερμοκρασίες 10 με 15 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με σταδιακή μικρή άνοδο στις 17 και 18 του μήνα όπου θα φτάνει τοπικά τους 16 με 19 κυρίως στα νότια τμήματα.

32% πιθανότητα η αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές βροχές που θα είναι περισσότερες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο τη Θεσσαλία την Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες αρχικά 10 με 14 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα με σταδιακή άνοδος στις 17 και κυρίως στις 18 του μήνα που τοπικά θα φτάνουν τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα.

22% πιθανότητα για διατήρηση του και καλού καιρού σε όλη τη χώρα με πιθανό λίγες ασθενείς ψιχάλες στα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 13 με 18 βαθμούς Κελσίου από βορρά προςνΝότο με σημαντική άνοδο στις 18 του μήνα από τοπικά θα ξεπεράσουμε και τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

19 με 21 Φεβρουαρίου.

82% πιθανότητα για καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες 18 με 22 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρώτικα τμήματα με μικρή κάμψη στις 20 και 21 του μήνα.

18% πιθανότητα για καλοκαίρια αρχικά αλλά μετά τις 20 του μήνα θα υπάρξει αλλαγή με τοπικές μπόρες σε πολλές περιοχές της χώρας περισσότερες στα δυτικά τμήματα και το Αιγαίο. Τοπικά φαινόμενα στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας περισσότερες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Θερμοκρασία αρχικά υψηλή 12 με 16 βαθμούς Κελσίου θα σημειώσει σημαντική πτώση στις 20 και 21 του μήνα όπου δεν θα ξεπερνά τους 7 με 11 βαθμούς Κελσίου στο σύνολο της χώρας.

+++++++++++++++++++

22 με 26 Φεβρουαρίου.

Το βασικό μοτίβο του καιρού θα είναι τα λίγα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας άνευ σημασίας. Λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες αρχικά έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση από τις 23 του μήνα και μετά όπου δεν θα ξεπερνά τους 10 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και ακόμα χαμηλότερα σε ορεινά τμήματα. Η πιθανότητα παγετού το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά είναι μεγάλη.

+++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου προβλέπεται ασθενή διαταραχή να δώσει τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και ηπειρώτικα τμήματα. Η θερμοκρασία σε κανονικά η λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

Για το τριήμερο 16 με 18 Φεβρουαρίου το βασικό μοτίβο του καιρού είναι τα φαινόμενα θα παραμείνουν λίγα. Υπάρχει όμως και ένα σεβαστό ποσοστό κοντά στο 30% για πιο σημαντική αλλαγή κυρίως στη δυτική κεντρική και νότια χώρα που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες πιο καλά. Θερμοκρασία σε γενικές γραμμές σε σημαντική άνοδο κυρίως στη δυτική κεντρική και νότια χώρα θα αγγίξει κατά τόπους και τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Μικρό ενδεχόμενο να πάμε ακόμα υψηλότερα στη θερμοκρασία.

Για το τριήμερο 19 με 21 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι θα συνεχιστούν οι καλές ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που θα ξεπερνούν τους 18 με 20 βαθμούς κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Τέλος για το πενθήμερο 22-26 Φεβρουαρίου το βασικό μοτίβο του καιρού φαίνεται να είναι η συνέχιση των λίγων φαινομένων στα ανατολικά και νότια της χώρας αλλά με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά με την επικράτηση των βοριάδων και δεν θα ξεπερνάει κατά μέσο όρο τους 10 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένη και η πιθανότητα για παγετό το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *