Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-13/2/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ οχι μόνο σε ηπειρωτικά τμήματα αλλά και παραθαλάσσια όπως και αργά το βράδυ εκ νέου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στροφή σε όλα τα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ το πολύ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη βόρεια Θεσσαλία και το εσωτερικό της Ηπείρου και έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως κοντά σε ποτάμια και λίμνες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη γύρω από το ποτάμι τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα ενώ στα θαλάσσια και τα ορεινά ένας νοτιάς κοντά στα 3 με 4 μποφόρ το πολύ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από 0 έως 15 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 14.

++++++++++++++++++++

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά αλλά και τα παραθαλάσσια τμήματα. Από τις προ μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες δεν αποκλείεται σε τμήματα των Σποράδων της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας της νότιας Χαλκιδικής και αργότερα και στην υπόλοιπη Θεσσαλία θα δώσουν τοπικές βροχές ασθενούς έντασης και λίγα χιόνια στα βουνά. Πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων υπάρχει για την κεντρική και ανατολική Μακεδονία αργά το βράδυ καθώς και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 και πιθανόν για λίγο και 5 ενώ από αργά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και αργά το βράδυ θα ενισχυθούν στο Θρακικό στα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και έως 17 με 18 βαθμούς στα δυτικά ανατολικά και νότια παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες και αργότερα αραιές νεφώσεις που θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στις Σποράδες που προς το βράδυ θα επηρεάσουν και τμήματα των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας στα ανατολικά κυρίως τμήματα αυτών.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που αργά το βράδυ ενδέχεται να δώσουν ασθενείς βροχές άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα και βορειοδυτικοί 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε βορειοανατολικούς 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και ορεινά τμήματα και τέσσερα με 5 και πιθανόν 6 στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από 0 έως 15 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 14.

+++++++++++++++++

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται στην κεντρική και δυτική Μακεδονία στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και σποραδικά στα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από βορρά προς νότο από τα 800 με 900 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σημαντικά σε όλες τις περιοχές και να περιορίζονται κυρίως στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ εκ νέου θα αναπτυχθούν τοπικές ομίχλες αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που θα επικρατήσουν και στα υπόλοιπα τμήματα του πελάγους ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς κελσίου σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ στη δυτική Ελλάδα τη νότια και τα νησιωτικά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου θα φτάνει κατά τόπους στους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές στο εσωτερικό περισσότερες στις γύρω ημιορεινές και ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και το απόγευμα στα ορεινά πάνω από τα 900 με 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλες τις περιοχές. Ομίχλες θα σημειωθούν από αργά το βράδυ σε ορεινά ημιορεινά και πιθανόν και πεδινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών που από το απόγευμα και μετά θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Περιορισμένη ορατότητα από αργά το βράδυ κοντά σε λίμνες και ποτάμια γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 και πιθανόν 7 μποφόρ αρχικά στις Σποράδες και 2 με 4 στα πεδινά και ορεινά τμήματα αλλά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά παντού και στα θαλάσσια τμήματα θα φτάνουν τα 4 μποφόρ μόλις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό της πεδιάδας από 5 έως 10 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 11.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *