Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Πρόωρα ανοιξιάτικα βήματα αλλά με υπαρκτές βροχές

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 8 Φεβρουαρίου 2022.

11 με 12 Φεβρουαρίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά ενώ στο τέλος της περιόδου θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα στη δυτική κεντρική και νότια χώρα άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες 11 με 16 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με μικρή πτώση στις 12 του μήνα.

++++++++++++++++++

13 με 15 Φεβρουαρίου.

> 90% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και λιγότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 10 με 15 βαθμούς στα ηπειρωτικά 15 με 18 στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά.

+++++++++++++++++

16 με 18 Φεβρουαρίου.

30% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα μόνο στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες αρχικά 7 με 11 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρώτικα με άνοδο στις 17 και 18 του μήνα σημαντική στους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

28% πιθανότητα για ασθενή τοπικά φαινόμενα από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας. Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασία χαμηλή στη δυτική και βόρεια χώρα με σημαντική άνοδο στις 17 και κυρίως στις 18 του μήνα πού θα φτάσει στους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

22% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού στη δυτική Ελλάδα με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που θα μετακινηθούν μειωμένα και στις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής ανατολικής και νότιας χώρας με βελτίωση στο τέλος. Θερμοκρασίες 10 με 15 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο αρχικά με άνοδο δυτική κεντρική ανατολική και νότια χώρα στους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

11% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα πρώτα στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα και αργότερα και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 9 με 15 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο με σημαντική πτώση αυτής στη βόρεια Ελλάδα όπου δεν θα ξεπερνάει τους 5 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στις 18 του μήνα θα σημειωθεί μικρή πτώση και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα.

9% πιθανότητα για αλλαγή μόνο στη δυτική και νότια χώρα μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση στη συνέχεια. Υψηλές θερμοκρασίες 12 με 18 βαθμούς Κελσίου στη δυτική κυρίως χώρα στις 18 του μήνα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές.,

++++++++++++++++++

19 με 23 Φεβρουαρίου.

40% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας από βορρά προς νότο και βελτίωση σημαντική του καιρού από τις 20 του μήνα και μετά. Λίγες χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας στην αρχή της περιόδου. Θερμοκρασία χαμηλή στα δυτικά και βόρεια τμήματα στις 19 του μήνα ενώ μικρή πτώση θα σημειωθεί και στην υπόλοιπη χώρα από τις 20 του μήνα και μετά πρόσκαιρη αφού από τις 21 η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι σε υψηλά επίπεδα 15 με 20 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρώτικα τμήματα.

26% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα προς το τέλος της περιόδου στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και νότια χώρα αρχικά που θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα ενώ από τις 21 του μήνα θα σημειωθεί σταδιακή πτώση στην ανατολική και βόρεια χώρα ενώ στα δυτικά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

21% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασίες 14 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή πτώση στις 21 του μήνα πρόσκαιρη και άνοδο εκ νέου από τις 22.

13% πιθανότητα για σταδιακά λίγα φαινόμενα στην ανατολική χώρα και βελτιωμένο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές αλλά από τις 21 του μήνα και μετά σημαντική αλλαγή του καιρού σε όλη τη χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική κεντρική και ανατολική και βόρεια χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία σε σκαμπανεβάσματα από τους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου σε σημαντική πτώση στις 21 του μήνα στην κεντρική και βόρεια χώρα που θα επεκταθεί και στα δυτικά τμήματα στις 22 του μήνα ενώ αντίθετα στα τελείως ανατολικά Και νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

+++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 11 με 12 Φεβρουαρίου θα υπάρξει καλός καιρός γενικά στη χώρα με πιθανότητα για πολύ λίγα φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και νότια και με θερμοκρασίες κανονικές για την εποχή 11 με 16 βαθμούς κατά μέσο όρο από βορρά προς νότο.

Για το τριήμερο 13 με 15 Φεβρουαρίου κατά μεγάλη πιθανότητα θα υπάρξει αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα αποκλειστικές βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή 10 με 15 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και υψηλότερη στα νότια.

Για το τριήμερο 16 με 18 Φεβρουαρίου υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μία ασθενική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με λίγες τοπικές βροχές και ίσως κάποιος χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασία αρχικά χαμηλή με άνοδο σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα φτάνει κατά τόπους στους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρώτικα τμήματα.

Τέλος για το πενθήμερο 19 με 23 Φεβρουαρίου η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντικά σκαμπανεβάσματα και δεν φαίνεται κάποια αξιόλογη διαταραχή στη χώρα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Πρόωρα ανοιξιάτικα βήματα αλλά με υπαρκτές βροχές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *