Πρόγνωση καιρού Αττικής, Θεσσαλονίκης, και Θεσσαλίας για 8/2/2022.

Ψυχρό μέτωπο γρήγορα κινούμενο από τα βόρεια Βαλκάνια προς τη χώρα μας θα αλλάξει σημαντικά αλλά πρόσκαιρα τον καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η αναλυτική πρόγνωση Ελλάδας αναρτήθηκε το μεσημέρι και μπορείτε να τη βρείτε στο link.

++++++++++++++++++

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλίας.

Προβλέπεται γρήγορη πύκνωση των νεφώσεων με ισχυρές βροχές στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και γρήγορα Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα κατέβουν γρήγορα τα υψόμετρα και θα φτάσουν νωρίς το πρωί να σημειώνονται ακόμα και πάνω από τα 150 μέτρα στα δυτικά της Θεσσαλίας και πάνω από τα 200 με 300 στο ανατολικό κομμάτι αυτής. Υποψήφιες πόλεις για χιονόπτωση είναι τα Φάρσαλα η Ελασσόνα  η Αγία και πιο σίγουρα η Καλαμπάκα. Τα φαινόμενα όμως θα σταματήσουν πολύ γρήγορα πριν από τις μεσημβρινές ώρες. Δευτερεύουσα μικρή διαταραχή νωρίς το μεσημέρι θα προκαλέσει εκ νέου πυκνές χιονοπτώσεις στο Πήλιο και ασθενείς στην Όθρυς το Μαυροβούνι και πιθανόν τον Κίσσαβο και την περιοχή Φαρσάλων πάνω από τα 200 μέτρα υψόμετρο και βροχές στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα. Γρήγορα όμως και σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από αργά το απόγευμα θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα ανοιχτά και τις Σποράδες θα φτάνουν πρόσκαιρα και τα 8 με 9 μποφόρ έως και αργά το βράδυ με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό της πεδιάδας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 0 έως 9 βαθμούς αργά το μεσημέρι ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 2 έως 8.

++++++++++++++++++

 

Πρόγνωση καιρού Αττικής.

Προβλέπεται πύκνωση νεφώσεων το ξημέρωμα με τοπικές βροχές που θα είναι περισσότερες στα δυτικά τα βόρεια και τα ανατολικά του νομού και πολύ λιγότερα στο κέντρο της πόλης. Σταδιακά τις πολύ πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά από την πόλη πάνω από τα 500 με 600 μέτρα υψόμετρο μικρής έντασης και διάρκειας. Θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα του καιρού κυρίως προς τα παραθαλάσσια τμήματα της πόλης αλλά και του νομού. Πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις από δευτερεύουσα διαταραχή θα αυξηθούν και θα σημειωθούν του νέου ασθενείς βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα δυτικά βόρεια και κυρίως βόρειο ανατολικά του νόμου πάνω από ένα υψόμετρο κατά μέσο όρο 300 μέτρων. Τα φαινόμενα όμως μετά το μεσημέρι σταδιακά θα επιμείνουν μόνο στα βόρεια και ανατολικά του νόμου και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές.  

Το κέντρο της πόλης θα έχει ξεκάθαρα ασθενείς βροχές κατά περιόδους αλλά και μεγάλα ανοίγματα του καιρού από τις πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες όπου ο καιρός θα βελτιωθεί οριστικά.

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί θα βρίσκεται στους 11 με 12 βαθμούς για να πέσει σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας κοντά στους 4-5 αργά το απόγευμα.

+++++++++++++++++++

 

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης.

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα μετατραπούν σε χιονόνερο στην πόλη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια προάστια πάνω από τα 150 με 200 μέτρα υψόμετρο. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά του νομού και ως τις μεσημεριανές ώρες και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα.

Ο βορειοδυτικός άνεμος θα πνέει έως και αργά το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ ακόμα και μέσα στην πόλη ενώ στα ανοιχτά του Θερμαϊκού και 9 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

4 thoughts on “Πρόγνωση καιρού Αττικής, Θεσσαλονίκης, και Θεσσαλίας για 8/2/2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *