Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-10/2/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ & ΧΙΟΝΙΟΥ)

Υπόλοιπο Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022.

Βροχές ξεκινούν τις αμέσως επόμενες ώρες στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική χώρα τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ σταδιακά προς το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρώτικα τμήματα από τη Θεσσαλία και βορειότερα ενώ πυκνές χιονοπτώσεις προς την αλλαγή της ημέρας θα σημειωθούν στην δυτική Μακεδονία έως τα 600 μέτρα υψόμετρο καθώς και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Μακεδονίας πάνω από τα 800 με 1000 μέτρα.

+++++++++++++++++++++++

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022.

Τοπικές χιονοπτώσεις μέτριας έως ισχυρής έντασης στη δυτική Μακεδονία έως τα πεδινά τμήματα καθώς και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας Θράκης Ηπείρου και δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας σύντομης διάρκειας και έντασης πάνω από τα 300 με 400 μέτρα κατά μέσο όρο. Σταδιακά τα φαινόμενα προς το πρωί θα επηρεάσουν την Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο και όλο το Αιγαίο ενώ οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και στην κεντρική και ανατολική Στερεά αλλά και στην κεντρική Πελοπόννησο στα 300 με 600 μέτρα κατά μέσο όρο. Τα φαινόμενα ήδη τις μεσημεριανές ώρες τα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης και έως αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές και θα έχουν παραμείνει μόνο στις Σποράδες την ανατολική Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πυκνές χιονοπτώσεις προς τις βραδινές ώρες στα βουνά της Κρήτης πάνω από τα 800 μέτρα κατά μέσο όρο. Επισημαίνεται ότι τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην αρχή της κακοκαιρίας στη δυτική Ελλάδα ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχόπτωσης. Αξιόλογες χιονοπτώσεις και χιονοστρωσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θάσου της Σαμοθράκης του κεντρικού τμήματος της Εύβοιας καθώς και στο εσωτερικό ορεινό τμήμα της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί άνεμοι 9 μποφόρ και πιθανόν για λίγο ριπές 10 μποφορ ενώ σταδιακά οι βόρειοι άνεμοι θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο με την ίδια ένταση με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και ως 14 με 16 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 600 μέτρα και γρήγορα πάνω από τα 300 με 400 με γρήγορη με πρόσκαιρη βελτίωση. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες δευτερεύουσα διαταραχή θα δώσει εκ νέου κάποιες χιονοπτώσεις στο Πήλιο  την Όθρυς και το Μαυροβούνιο πάνω από τα 300 με 400 μέτρα και βροχές στις Σποράδες αλλά ο καιρός από το απόγευμα και μετά θα βελτιωθεί σημαντικά και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Μόνο στις Σποράδες ενδέχεται ως αργά το βράδυ να σημειώνονται λίγες ασθενείς βροχές.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν και ανοίγματα στον καιρό.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 8 με 9 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και 4 με 6 μποφόρ στα πεδινά τμήματα με μικρή σταδιακή εξασθένηση από αργά το βράδυ και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 2 έως 10. βαθμούς Κελσίου

++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 700 με 900 μέτρα αλλά σταδιακά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί παντού και θα επικρατήσουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βοριάδες 9 και πιθανόν για λίγο 10 μποφόρ με εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με μικρή περαιτέρω εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη και το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ημιορεινό και ορεινό.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Σποράδες τις πρωινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες 7 με 8 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από -2 έως 15 βαθμούς ενώ στα πεδινά των νόμων Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από -3 έως 13 ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 3 έως 12.

++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται στη βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια  με λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ με εξασθένηση σημαντική προς το βράδυ και στα υπόλοιπα πελάγη από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα και έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές ομίχλες κυρίως σε ορεινά τμήματα το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα παραθαλάσσια 2 με 3 μποφόρ και αργά το απόγευμα και το βράδυ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -1 έως 15 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 3 έως 14.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-10/2/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ & ΧΙΟΝΙΟΥ)

  1. Pingback: Πρόγνωση καιρού Αττικής, Θεσσαλονίκης, και Θεσσαλίας για 8/2/2022. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *