Αναγγελία κακοκαιρίας express 7 και 8 Φεβρουαρίου 2022.Εκτίμηση καιρού Θεσσαλίας και νομού Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Ψυχρό μέτωπο από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθεί γρήγορα προς τον ελλαδικό χώρο και θα δημιουργήσει βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο 1005 στο βόρειο Αιγαίο με γρήγορη κίνηση προς τα νοτιοανατολικά. Μεγάλη πτώση αλλά πρόσκαιρη της θερμοκρασίας κατά τη διάβαση του μετώπου και φαινόμενα μικρής διάρκειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Όπως βλέπετε και στο χάρτη  αξιόλογες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα στα βόρεια της Κρήτης στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, την ανατολική Εύβοια και τα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα όπως βλέπετε και στο χάρτη καθώς και στα νησιά Θάσος Λήμνος Σαμοθράκη Λέσβος και Σποράδες. Σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρο που θα είναι και πολύ έντονα θα σημειωθούν στο ανατολικό κομμάτι της Εύβοιας από τα 600 περίπου μέτρα καθώς και στο εσωτερικό της Κρήτης και το εσωτερικό της Πίνδου πάνω από τα αντίστοιχα υψόμετρα που αναφέρονται.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται σύντομη αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές το βράδυ της Δευτέρας που θα ενταθούν για λίγες ώρες και βελτίωση του καιρού από το πρωί της Τρίτης. Λίγες χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα κυρίως προς το Χορτιάτη και τα ανατολικά τμήματα του νομού πάνω από τα 250 με 350 μέτρα υψόμετρο.

Για το νομό Αττικής θα σημειωθούν λίγες βροχές το ξημέρωμα και το μεσημέρι της Τρίτης άνευ σημασίας και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 450 – 550 μέτρα στα δυτικά ανατολικά και βόρεια του νόμου κατά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες της Τρίτης. Γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Για τη Θεσσαλία προβλέπονται σποραδικές βροχές από το βραδάκι της Δευτέρας και από τα δυτικά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και αργότερα και Μαγνησίας πάνω από τα 500-600 μέτρα κατά μέσο όρο. Τα φαινόμενα ήδη από τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα είναι παρελθόν σε όλες τις περιοχές και μόνο πρόσκαιρα τις προ μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες απομεινάρια της διαταραχής ενδέχεται να δώσουν εκ νέου κάποιες βροχές στις Σποράδες και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 400 μέτρα κατά μέσο όρο με γρήγορη βελτίωση απλά το απόγευμα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *