Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 5-7/2/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από αραιές ομίχλες. Στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα θα υπάρχουν κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Πυκνες ομίχλες εκ νέου τις βραδινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από νότιες διευθύνσεις στα υπόλοιπα πελάγη 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς κελσίου σε Θεσσαλία Μακεδονία Θράκη εσωτερικό Ηπείρου και Πελοποννήσου και βόρεια Στερεά ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ το πρωί και το βράδυ θα υπάρχουν και τοπικές ομίχλες κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες γύρω από την πόλη το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ορεινά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με σημαντική εξασθένηση παντού προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στην περιοχή Φαρσάλων Μαγνησίας παραθαλάσσια και Σποράδες από -1 έως 14.

++++++++++++++++++++++

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται στο Ιόνιο τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και σποραδικά και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου τοπικές νεφώσεις με ασθενείς κατά περιόδους βροχές άνευ σημασίας. Πυκνες ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση στο υπόλοιπο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς ενώ από αργά το βράδυ θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικους 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και της βόρειας Στερεάς και έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα ανοίγματα στο καιρό. Τοπικές ομίχλες κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε ορεινές αλλά και πεδινές περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις σημερινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 6 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές αλλά αργά το βράδυ παντού θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα θαλάσσια 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 13 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια από 3 έως 15.
++++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα νεφώσεις με σποραδικές βροχές και μπόρες κατά περιόδους ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας δεν αποκλείεται έως και το μεσημέρι. Σταδιακά προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη Θράκη τη Μακεδονία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα και θα εκδηλωθούν πιο έντονες βροχές στα πεδινά τμήματα και αργά το βράδυ πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια σύνορα της χώρας μας πάνω από τα 800 με 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο με γρήγορη μεταφορά σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τονίζουμε ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα μόνο στην Ήπειρο και το νησί της Κέρκυρας.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και μετά το μεσημέρι και 7 μποφόρ στα πελάγη ενώ από αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και το Θερμαϊκό θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο το εσωτερικό της Πελοποννήσου και τη βόρεια Θεσσαλία από -3 έως 15 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ και μόνο στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας  και της περιοχής Ελασσόνας θα σημειώνονται τοπικές ασθενικές βροχές που αργά το βράδυ θα ενταθούν και πιθανόν λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα πάνω από τα 1.500 με 1.700 μέτρα του Ολύμπου και της Πίνδου.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες και διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικών νεφώσεων από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες έως και 5 με 6 μποφόρ σε όλο το διαμέρισμα με γρήγορη στροφή στην αλλαγή της ημέρας σε βορειοδυτικούς 9 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και 4 με 6 στα πεδινά και ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Τρικάλων και την περιοχή Ελασσόνας από 0 έως 14 βαθμούς στο νομό Λάρισας Καρδίτσας Μαγνησίας από 0 έως 15 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *