Αναγγελία σύντομης κακοκαιρίας 29 και 30 Ιανουαρίου.

Αναγγελία σύντομης κακοκαιρίας 29 και 30 Ιανουαρίου.

Ψυχρές αέριες μάζες θα κατέλθουν το Σάββατο από τα ξημερώματα από την βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας. Τονίζουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες πολικής υφής μάζες. Σε συνδυασμό με βαρομετρικό χαμηλό που θα αναπτυχθεί στο νότιο Ιόνιο και θα κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά θα αλλάξει τον καιρό της χώρας. Το ψυχρό μέτωπο αρχικά θα δώσει αρκετά φαινόμενα στη  Μακεδονία και την Θράκη ενώ στη συνέχεια ο συνδυασμός με το βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει αρκετά φαινόμενα στη στην υπόλοιπη χώρα.

Όπως βλέπετε και τον αποκλειστικό μας χάρτη  με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην περιοχή της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. 

Επίσης στο χάρτη μπορείτε να δείτε και τα υψόμετρα από τα οποία και πάνω ότι πέφτει θα είναι χιόνι αλλά με οριακά θετική θερμοκρασία. Χιονόστρωση θα υπάρχει σε λίγο μεγαλύτερα από αυτά τα υψόμετρα που βλέπετε. 

Αύριο θα αναρτηθεί και η αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα για το επόμενο τριήμερο. Μείνετε συντονισμένοι στην καλύτερη καιρική ομάδα της χώρας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Αναγγελία σύντομης κακοκαιρίας 29 και 30 Ιανουαρίου.

  1. Αντώνης says:

    Η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου-που μας λέγανε ότι κινδυνεύουν με ερημοποίηση- ποτίζονται
    συνεχώς, και απ’ τη Θεσσαλία και πάνω, μόνο κρύο…
    Θα αλλάξει ποτέ αυτό τον φετινό χειμώνα, ή θα πάμε έτσι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *