Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις με μειωμένη όμως ένταση. Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές το άρθρο μας.

Χθες το βράδυ υπήρξε ενημέρωση ανά εξάωρο και την πορεία του καιρού στην ανατολική Στερεά ανατολική Πελοπόννησο Εύβοια Κυκλάδες και Κρήτη.

Συνεχίζοντας την ενημέρωση για τις επόμενες ώρες έχουμε να πούμε τα εξής.

15:00-21:00 25/1/2022.  Θα συνεχιστούν με μειωμένη ένταση οι χιονοπτώσεις σε τμήματα του νομού Αττικής εκτός από την περιοχή δυτικότερα της Ελευσίνας. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στον ορεινό και ημιορεινό όγκο της Δίρφυς της Πεντέλης και του Υμηττού. Βροχές ή χιονόνερο θα σημειώνονται στα παραθαλάσσια τμήματα των Σποράδων της Εύβοιας της Αττικής και των Κυκλάδων και στο παραλιακό κομμάτι της βόρειας Κρήτης. Ισχυρές χιονοπτώσεις στο εσωτερικό της Κρήτης σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας χιονόστρωση μικρού ύψους θα υπάρξει μόνο σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές των προαναφερθεισών περιοχών.

21:00-03:00 26/1/2022.  Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις κυρίως στο νότιο τμήμα και πιθανόν το κεντρικό της Εύβοιας μακριά από τα παράλια καθώς και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Πάρνηθας της Πεντέλης και του Υμηττού στην Αθήνα ενώ βροχές ή χιονόνερο θα συνεχίσουν να σημειώνονται στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη και πιθανόν στις Σποράδες ενώ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. Μικρό ύψος χιονιού μόνο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών.

03:00-09:00 26/1/2022.  Θα συνεχιστούν με ακόμα πιο μειωμένη ένταση κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και νότιας Ευβοίας και λίγες βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα τα ανατολικά της Αττικής όπως και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

09:00-15:00 26/1/2022.  Απομεινάρια της κακοκαιρίας με λίγες βροχές ή χιονόνερο στις Σποράδες και το κεντρικό και νότιο κομμάτι της Εύβοιας ενώ λιγότερες βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες. Περιορισμός της κακοκαιρίας στη βόρεια Κρήτη με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ορεινά τμήματα.

Από το απόγευμα και μετά της Τετάρτης ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά ακόμα και στη βόρεια Κρήτη με τα φαινόμενα να εκλείπουν από όλη τη χώρα.

Συνεχίζεται για την υπόλοιπη χώρα το πρόβλημά του παγετού το πρωί και το βράδυ που κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *