Συνεχίζονται οι ισχυρές χιονοπτώσεις σε λίγες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες. Αναλυτικά η κατάσταση για την ανατολική Στερεά ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη

Η σύσφιξη που παρουσιάζεται στην περιοχή της Εύβοιας των Σποράδων και τα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων είναι αυτά που προσφέρουν απλόχερα με το νότιο ρεύμα υγρασία στο νότιο κομμάτι της Αθήνας δημιουργώντας πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις. Σταδιακά το ρευμα γίνεται βορειοανατολικό και η κατανομή του υετού αλλάζει.

Η μεγάλη διαφορά της θερμοκρασίας της θάλασσας με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή των Σποράδων της Εύβοιας της Αττικής και των βόρειων Κυκλάδων  με αποτέλεσμα καταιγίδες χιονιού και σε λίγες περιπτώσεις και στροβιλοι χιονιού.

Έως και τις 3:00 τα ξημερώματα αναμένονται αρκετά φαινόμενα κατά περιόδους έντονα στο νομό Βοιωτίας στα δυτικά και βόρεια του νομού Αττικής και στο εσωτερικό των νόμων Κορινθίας Αργολίδας Αρκαδίας και Λακωνίας. Μικρότερης έντασης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στο υπόλοιπο κομμάτι της Εύβοιας των Σποράδων των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης.

Από τις 3:00 τα ξημερώματα έως και τις 9:00 το πρωί τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους στην κεντρική και βόρεια Εύβοια στη Βοιωτία και στα δυτικά και ανατολικά τμήματα του νομού Αττικής και πιθανόν σε τμήματα της Αρκαδίας της Κορινθίας και της Λακωνίας που βλέπουν προς τη θάλασσα. Λιγότερες χιονοπτώσεις κατά περιόδους θα σημειώνονται στη βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες και πιθανόν στις Σποράδες.

Από τις 9:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν γενικά και χιονοπτώσεις θα είναι αξιόλογες κυρίως στα δυτικά του νομού Αττικής (περιοχή Βιλίων και πέριξ) ενώ ασθενέστερες θα σημειώνονται στο κεντρικό κυρίως κομμάτι της Ευβοίας στα υπόλοιπα του νομού Αττικής στα νοτιότερα τμήματα της Βοιωτίας και σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα του ανατολικού τμήματος της Πελοποννήσου. Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να δέχονται τα βόρεια τμήματα της Κρήτης έως χαμηλού υψομέτρου.

Για την Αττική χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τις επόμενες 12 ώρες αφού μέχρι και αύριο το πρωί θα συνεχίσουν κατά περιόδους να σημειώνονται έντονα φαινόμενα κυρίως στο δυτικό κομμάτι του νομού και της πόλης της Αθήνας. Από κει και πέρα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα παραμείνουν έως και αργά το μεσημέρι κυρίως σε τμήματα τα δυτικά του νομού καθώς και σε τμήματα πολύ ανατολικά ενώ το κεντρικό κομμάτι του νόμου θα έχουν ελάχιστα ή καθόλου φαινόμενα.

Για την υπόλοιπη χώρα η έννοια μας είναι για τον παγετό που θα είναι πολύ ισχυρός και θα διαρκεί αρκετές ώρες την ημέρα. Αναρτήθηκε άρθρο πριν από λίγες ώρες από το site μας με τις ελάχιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στη χώρα το επόμενο τριήμερο με αποκλειστικούς χάρτες.

Μπορείτε να τα βρείτε στο weather group.gr στα τελευταία άρθρα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Συνεχίζονται οι ισχυρές χιονοπτώσεις σε λίγες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες. Αναλυτικά η κατάσταση για την ανατολική Στερεά ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη

  1. Ευγενία says:

    Συγχαρητήρια Βασίλη για την πρόβλεψη Κόρινθος χιόνι μέχρι τη θάλασσα!! Ευχαριστούμε να είσαι καλά καλή συνέχεια!! Καλημέρα σέ όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *