Χάρτης χιονοπτώσεων και χιονόστρωσης για όλη τη χώρα και ξεχωριστά για τη Θεσσαλία και την Αττική.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μία μικρή εξασθένηση της διαταραχής που θα προκαλέσει έντονες χιονοπτώσεις σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Ετοιμάσαμε για σας τις περιοχές που θα έχουν τα εντονότερα φαινόμενα με τη μορφή χιονοπτώσεων με το σήμα προειδοποίησης στο χάρτη της Ελλάδας.

 

Για το νομό Αττικής τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μία σαφέστατη υποβάθμιση της κακοκαιρίας για το κεντρικό και νότιο κυρίως κομμάτι της πόλης. Όπως και να έχει μιλάμε για μία από τις κανονικές κακοκαιρίες της πόλης με χιονόστρωση σε όλο το νομό. Βλέπετε τις ενδεικτικές τιμές που δίνουμε για κάθε περιοχή.

 

Επίσης ετοιμάσαμε το χάρτη Θεσσαλίας με το ύψος χιονιού που αναμένουμε στις περιοχές που θα χιονίσει. Ευνοημένος ο νομός Μαγνησίας χωρίς όμως πολύ μεγάλα ύψη χιονιού. Προσοχή μόνο στο Πήλιο και τις Σποράδες όπου οι χιονοθύελλες θα είναι διαρκείας.

 

Σημαντική επισήμανση!!

Η μέτρηση χιονιού γίνεται σε ανοιχτό χώρο σε χωμάτινο έδαφος σε εκατοστά. Πρέπει να υπάρχουν σημαντικές αποστάσεις από τα γύρω κτίρια και εμπόδια. Παρατηρείται σε όλες τις κακοκαιρίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας με την πάροδο των χρόνων να βγαίνουν μετρήσεις διπλάσιες και τριπλάσιες από τις πραγματικές. Όπως έχω πει πολλάκις στο site μας η μέτρηση γίνεται όπως είναι επιστημονικά ορθό και δεν ακολουθούμε την τρομολαγνεία και τις υπερβολές από καιρόφιλους κυρίως των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Χάρτης χιονοπτώσεων και χιονόστρωσης για όλη τη χώρα και ξεχωριστά για τη Θεσσαλία και την Αττική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *