Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/1/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ & ΧΙΟΝΙΟΥ)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται τις πρωινές ώρες σε όλο το Αιγαίο τις Σποράδες στη νότια Χαλκιδική την ανατολική Μαγνησία και την ανατολική Εύβοια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές χιονοπτώσεις στα βορειότερα τμήματα και βροχοπτώσεις στα νοτιότερα και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα μετακινηθούν πρόσκαιρα στη Μαγνησία στα ανατολικά του νομού Λάρισας στη Φθιώτιδα την Αττική τη Βοιωτία την υπόλοιπη Εύβοια και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου ενώ στα νότια νησιώτικα τμήματα θα συνεχιστούν οι βροχές και το χιονόνερο. Πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις άνευ σημασίας θα σημειωθούν και σε τμήματα της Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και των νησιών του Ιονίου αλλά τα φαινόμενα μέχρι και το απόγευμα θα έχουν σταματήσει και θα έχουν επικεντρωθεί έως αργά το βράδυ σε τμήματα των Σποράδων της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας των νησιών του βόρειου κεντρικού και νοτίου Αιγαίου και της ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης.  Επισημαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες τη Σκύρο ολόκληρη σχεδόν την Εύβοια το ανατολικό κομμάτι του νομού Μαγνησίας τη Βοιωτία τα δυτικά βόρεια και ανατολικά του νομού Αττικής και τα νότια του νομού Μαγνησίας θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ πρόσκαιρα ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα και σε τμήματα των Κυκλάδων και των ημιορεινών ορεινών της Κορινθίας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 και προς το βράδυ και 9 με 10 μποφόρ ενώ στα  νότια τμήματα του Αιγαίου και στο Ιόνιο βορειοανατολικοί 5 με 7.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 4 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και το εσωτερικό της Ηπείρου της Πελοποννήσου της Εύβοιας και των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου και από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους αξιόλογες στο νομό Μαγνησίας  τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στις Σποράδες ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα πιθανόν να σημειωθούν κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις και στην υπόλοιπη πεδιάδα με γρήγορη βελτίωση προς το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι μεγάλο ύψος χιονιού θα σημειωθεί στο ανατολικό κομμάτι του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί ενώ το μεσημέρι πρόσκαιρα υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις άνευ σημασίας που το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 7 με 8 μποφόρ και πιθανόν το βράδυ και 9 στις Σποράδες και στα πεδινά τμήματα και τα ορεινά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 6 μποφόρ κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας αλλά και Μαγνησίας από -5 έως 3 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -1 έως 3.

++++++++++++++++++++++

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στις Σποράδες στην Αττικοβοιωτία την Εύβοια την Αργολίδα Κορινθία Λακωνία Αρκαδία Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα και χιονόνερο στα νησιωτικά αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στις περιοχές του Αιγαίου της Εύβοιας της Αττικής και σταδιακά μετά το μεσημέρι να εξασθενούν σημαντικά και να παραμένουν μόνο στις Κυκλάδες την Κρήτη και πιθανόν σε νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου και την Εύβοια. Επισημαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές στο ανατολικό και νότιο κομμάτι της Εύβοιας στις Σποράδες τη Σκύρο και σε μεγάλο τμήμα του κεντρικού και βόρειου κομματιού των νόμων Χανίων Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 με 9 και πιθανόν θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά ενώ στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 5 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική και κεντρική Στερεά την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο και τοβόρειο Αιγαίο και από – 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στο εσωτερικό της πεδιάδας ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας τα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες θα συνεχιστούν οι ασθενείς κατά τόπους χιονοπτώσεις έως και τις μεσημεριανές ώρες οπου ο καιρός θα βελτιωθεί παντού σημαντικά. Οι χιονοπτώσεις πιθανόν να είναι ισχυρές για λίγες ώρες στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στις Σποράδες με σταδιακή εξασθένηση στα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πεδινά τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 5 με σημαντική εξασθένηση σε όλες τις περιοχές προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αλμυρού και από -2 έως 6 στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το υπόλοιπο του Νομού Μαγνησίας.

++++++++++++++++++++

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται στις Σποράδες στα ανατολικά και νότια τμήματα της Εύβοιας τις Κυκλάδες την Κρήτη και πιθανόν νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βορειότερα νησιά και στο εσωτερικό της Κρήτης μακριά από τη θάλασσα και βροχές ή χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές αλλά τα φαινόμενα σταδιακά προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν από βορρά προς νότο και ως αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει και στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 5 με 6 με εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 7 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα ενώ στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται πολύ καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το πρωί στις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -3 έως 7.

ΠΗΓΗ: https://meteologix.com/

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *