Αναγγελία ψυχρής εισβολής για την περίοδο 21 με 24 Ιανουαρίου 2022.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ-ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΨΥΧΡΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
———————————————————————–
Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 18 Ιανουαρίου και η γενική αίσθηση που υπάρχει να είναι “καλά τη βγάλαμε εως τώρα” όμως ο χειμώνας σύμφωνα με τους μεγαλύτερους …παει με το παλιό!(ημερολόγιο).
Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη -Παρασκευή πρωί δεν φαίνεται να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις.
Αύριο Τετάρτη 19/1 η πρόσκαιρη ενίσχυση των βοριάδων θα ρίξει τη θερμοκρασία και θα κάνει την αίσθηση του κρύου ποιο έντονη ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και γύρω από το Αιγαίο. Επιλεκτικά θα ειναι και τα φαινόμενα (βροχές στα πεδινά-παραθαλάσσια,χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά)σε Εύβοια,Σποράδες,ανατολική Στερεά,Αττικοβοιωτία,Κυκλάδες και Κρήτη,περιοχές που επηρεάζονται ως γνωστόν απο τον καιρό βορείου ρεύματος ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Την Πέμπτη 20/1, γενικά, καλός θα είναι ο καιρός και μόνο στα νησιά του Ιονίου θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ με ένταση 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Από την Παρασκευή το βράδυ και κυρίως μέσα στο Σαββ/κο (και τουλάχιστον για μια εβδομάδα) εισερχόμαστε σε μία πολύ ψυχρή περίοδο με παρατεταμένες παγωνιές ,ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιονοπτώσεις οι οποίες όμως τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο δεν δύναται να προσδιοριστούν επακριβώς μιας και η φύση και η δομή του όλου συστήματος θα εξακριβωθεί 2 μέρες πρίν.
Παρ΄όλα αυτά και για να αποφευχθούν ζημιές , λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν,και εκμεταλλευόμενοι τον καλό σχετικά καιρό μέχρι την Παρασκευή καλό θα είναι αυτές τις μέρες να παρθούν προληπτικά μέτρα σε υδρόμετρα,λέβητες αερίου,σωληνώσεις κτλ.
Για την τελική έκβαση της κακοκαιρίας και του κύματος ψύχους που θα ενσκήψει στη χώρα καθώς και για τις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις χιονοπτώσεις θα υπάρξει αναλυτική πρόγνωση τις επόμενες μέρες μέσα από το συνεργαζόμενο site weathergroup.gr όπως και από τις καιρικές μας ομάδες στο Facebook.
Πηγή χαρτών:tropicaltidbits.com
ΗΛΙΑΣ ΔΟΥΡΑΛΗΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ WEATHERGROUP.GR

2 thoughts on “Αναγγελία ψυχρής εισβολής για την περίοδο 21 με 24 Ιανουαρίου 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *