Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-20/1/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ πολλοί ασθενείς διάσπαρτες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης με γρήγορη βελτίωση. Μετά τις μεσημεριανές ώρες δεν αποκλείεται κάποια λίγα ασθενικά φαινόμενα να σημειωθούν και στην ανατολική Εύβοια τις Σποράδες την Πελοπόννησο αλλά ο καιρός σταδιακά προς τις ώρες θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Πυκνή ομίχλη το πρωί στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 8 με 9 μποφόρ στο Θερμαϊκό τις Σποράδες και αργότερα και στα κεντρικά τμήματα του Αιγαίου με εξασθένηση μικρή από το βράδυ ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 Και πιθανόν για λίγο και τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική Στερεά το Βόρειο Αιγαίο το εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και έως 13 με 16 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι και για λίγες ώρες στις Σποράδες δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες ασθενείς βροχές. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί κατά τόπους πυκνές και στα πεδινά αλλά και ορεινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ ομίχλη υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ ενώ στις ορεινές και πεδινές περιοχές θα πνέει κυρίως έως το απόγευμα ένας βοριάς 4 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή της Αγχιάλου από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 13.

+++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται στις Σποράδες την ανατολική Εύβοια τις Κυκλάδες τη βόρεια Κρήτη και αργότερα και στην ανατολική Στερεά τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους και λίγα χιόνια στα ορεινά της Αττικής και της Κρήτης πάνω από τα 500 και 800 μέτρα αντίστοιχα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες κατά τόπους νεφώσεις κυρίως στην Πελοπόννησο και τα νότια τμήματα του Αιγαίου άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 6 και στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια πελάγη από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 5 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη και στη δυτική Μακεδονία έως 9 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά  και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου θα φτάσει κατά τόπους τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός στο εσωτερικό ενός στα ανατολικά της Μαγνησίας και στις Σποράδες θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχοπτώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα και λίγες χιονοπτώσεις στο Πήλιο άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα πεδινά και ορεινά τμήματα βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ το πολύ αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια του νομού Μαγνησίας Λάρισας και τις Σποράδες από -1 έως 8.

++++++++++++++++++++

Πέμπτη  20 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες ομίχλες κυρίως ορεινές περιοχές και μόνο στα νησιά του Ιονίου και στην δυτική και κεντρική Πελοπόννησο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ προς το απόγευμα λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Αργά το βράδυ θα χιονίσει σε τμηματα της Πίνδου πάνω από τα 700 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί στις περισσότερες περιοχές 4 με 5 μποφόρ και μόνο στη θάλασσα της Καρπάθου βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στροφή σε νοτιοδυτικούς. Από το απόγευμα και μετά οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε όλα τα πελάγη στα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη το εσωτερικό της Ηπείρου και τα ημιορεινά και ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου καιρός 12 με 15 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής ανατολικής και νότιας χώρας.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην Πίνδο θα εκδηλωθούν λίγες βροχές στα χαμηλά υψόμετρα και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις από τα 700 με 800 μέτρα και πάνω.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί στα ορεινά και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές αλλά θα σταδιακά θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και πιθανώς σε ορεινά και θαλάσσια τμήματα και 6 προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -5 έως 9 με 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από -1 έως 13 βαθμούς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *