Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/1/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη ενώ μετά το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Χαλκιδική τις Σποράδες την Εύβοια χωρίς να αποκλείεται κάποιος τοπικές ασθενείς βροχές άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ στα πελάγη και πιθανόν στο Θερμαϊκό για λίγο και 7 ενώ από το μεσημέρι και μετά στο ανατολικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, έως 10 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη, ενώ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο Πήλιο και τις Σποράδες και να αποκλείονται ασθενείς βροχές άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοδυτικοί 6 και πιθανόν για λίγο 7 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 4 ενώ στα πεδινά και τα ορεινά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 2 με 4 μποφόρ κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 0 έως 12.

++++++++++++++++++

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται στη Χαλκιδική τη Θάσο τις Σποράδες την βόρεια Εύβοια την ανατολική Στερεά και το εσωτερικό της Κρήτης τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά ενώ προς αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα νησιά του Ιονίου όπου και εκεί δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια του Αιγαίου 7 μποφόρ με εξασθένηση σημαντική από το απόγευμα και μετά και στο Ιόνιο αρχικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ και αργότερα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 9 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία έως 10 με 12 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στα δυτικά παραθαλάσσια και νησιώτικα και το νότιο Αιγαίο θα φτάσει κατά τόπους τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στο Πήλιο και τις Σποράδες όπου δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Τοπικές ομίχλες κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και γρήγορα ανατολικοί με την ίδια ένταση στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -3 έως 9 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια από 0 έως 11.

+++++++++++++++++

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας ενώ πυκνές ομίχλες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Σταδιακά αυτά τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα μετακινηθούν πρόσκαιρα και σε τμήματα των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων αργά τη νύχτα. Πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση και στα υπόλοιπα πελάγη νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου την δυτική και νότια Πελοπόννησο θα φτάνει κατά τόπους στους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες στα ορεινά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά και ορεινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νησιωτικά και παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 και αργότερα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -3 έως 11 με 13 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 0 έως 13.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *