Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-11/1/2022 (+ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΟΥ)

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται σε όλη τη χώρα νεφελώδης καιρός με σποραδικές βροχές στα πεδινά και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πυκνες ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε ηπειρωτικά τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 800 με 900 μέτρα κατά μέσο όρο.. Αργά το βράδυ τα χιόνια στο νομό Φλώρινας και Κοζάνης θα κατέβουν πρόσκαιρα και στα 600 με 800 μέτρα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στους νόμους Πέλλας Ημαθίας Πιερίας Σερρών Δράμας Καβάλας Χαλκιδικής Ξάνθης σε όλα τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και πιθανόν νησιά του Ιονίου όπου κατά μέσο όρο θα σημειωθούν πάνω από 40 με 80 χιλιοστά βροχόπτωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από νοτιοδυτικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα νησιωτικά για τα παραθαλάσσια θα φτάσει κατά τόπους τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους οι οποίες θα είναι ισχυρές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχόπτωσης. Πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά πάνω από τα 800 με 1.000 μέτρα στην Πίνδο και 1.200 με 1.400 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις πεδινές περιοχές βόρεια 2 με 3 ενώ στις ορεινές βορειοανατολικοί 3 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 4 έως 9 βαθμούς στο νομό Λάρισας από 2 έως 10 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις στη Μακεδονία τη Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά Ελλάδα πάνω από 600 με 800 μέτρα κατά μέσο όρο ενω στη Θράκη πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα ενώ στον Έβρο έως τα πεδινά. Προς τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα θα κατέβουν πρόσκαιρα και στα 300-400 μέτρα υψόμετρο ενώ θα χιονίσει και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 800 με 900 μέτρα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία τις Σποράδες τους νόμους Φθιώτιδας Ευρυτανίας Άρτας Πρέβεζας Γρεβενών Κοζάνης Πιερίας βόρεια Εύβοια Φωκίδα όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 50 με 80 χιλιοστά υετού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί 6 με 7 και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν  3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία έως 10 με 12 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές και Τα νησιωτικά θα φτάσει τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά περιόδους τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά σε υψόμετρο 600 με 800 μέτρα ενώ προς τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στην περιοχή των Φαρσάλων θα κατέβουν πρόσκαιρα στα 300  με 400 μέτρα υψόμετρο. Επισημαίνεται ότι είναι μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν και πάνω από 30-60 χιλιοστά στο εσωτερικό της πεδιάδας ενώ σε περιοχές που βλέπουν ανατολικά όλων των νομών πιθανόν και πάνω από 70-90 χιλιοστά.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια ανατολικοί βορειοανατολικοί 8 με 9 και πιθανόν για λίγο και 10 μποφόρ ενώ και στις πεδινές περιοχές και τις ορεινές ένας βορειοανατολικός άνεμος κατά περιόδους 4 με 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Τρικάλων και Καρδίτσας από 2 έως 7 βαθμούς στο νομό Λάρισας από 2 έως 8 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *