Ασθενές βαρομετρικό χαμηλό στο νότιο Ιόνιο με κέντρο 1004 με το συνεσφισγμενο μέτωπο κακοκαιρίας θα δώσει φαινόμενα αρχικά στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στο Αιγαίο ενώ λιγότερα θα είναι στις υπόλοιπες ηπειρωτικές κυρίως περιοχές.
Ετοιμάσαμε για σας τους χάρτες επικινδυνότητας 1 έως 4 για να γνωρίζετε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η δική σας περιοχή από άποψη χιλιοστών βροχοπτώσεις.
Από την ανάλυση των χαρτών το συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε επίπεδο συναγερμού πορτοκαλί δηλαδή δεν αναμένονται σημαντικά προβλήματα το επόμενο διήμερο στη χώρα. Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και επίπεδο 4 δηλαδή σε περιοχές που θα σημειωθούν από 25 έως 50 χιλιοστά και από 50 έως 100 χιλιοστά βρίσκονται μόνο παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής όλο το παραθαλάσσιο κομμάτι της δυτικής νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου η νότια Κρήτη και νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως η Ρόδος η Σάμος η Κω η Χίος η Λήμνος και πολύ τοπικά κάποια ορεινά τμήματα της Πέλλας.
Για το νομό Αττικής προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα τοπικές καταιγίδες χωρίς όμως να φαίνεται να ξεπερνιούνται εύκολα τα 10-20 χιλιοστά βροχόπτωσης σε καμία περιοχή του νομού.
Για το νομό Θεσσαλονίκης οι νεφώσεις θα δίνουν σποραδικές βροχές και ίσως στα ανοιχτά του Θερμαϊκού κάποιες καταιγίδες αλλά για την πόλη δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα.
Για τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ποτιστικού τύπου και πολύ μικρής έντασης στο εσωτερικό ενώ λίγο περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα παραθαλάσσια τμήματα και κυρίως στις Σποράδες όπου τοπικά θα ξεπεραστούν τα 10 με 15 χιλιοστά υετού.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Βασίλειος Πανάκογλου
Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος
e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr
Προφίλ facebook
Ομάδα facebook