Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-7/1/2022 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022- Θεοφάνεια.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με ομίχλες κατά περιόδους στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ ενώ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που πιθανόν να δίνουν ασθενείς βροχές ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στην περιοχή των Δωδεκανήσων νωρίς το πρωί. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη τη δυτική χώρα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές διάσπαρτες κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.  Λίγες χιονοπτώσεις στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου πάνω από τα 1.700 μέτρα υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία το εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο κατά κύριο λόγο που θα σημειωθούν και ασθενείς βροχές. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ από τοπικές ομίχλες μικρής έντασης και διάρκειας στην πεδιάδα και μεγάλης έντασης και διάρκειας στα ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα κοντά στον Πηνειό.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα ορεινά 3 με 5 μποφόρ, βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια 2 με 3 και νότιοι στις Σποράδες 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση παντού προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό το νομό Λάρισας από 2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα του νόμου Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας και Αλμυρού από 5 έως 17 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 17.

++++++++++++++

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική χώρα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ενώ στα θαλάσσια τμήματα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και σποραδικές καταιγίδες προς το μεσημέρι. Τα φαινόμενα αυτά γρήγορα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τμήματα και το βόρειο Αιγαίο. Έως το βράδυ ανεπηρέαστες θα είναι η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες η ανατολική Πελοπόννησο και μέρος των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ από τοπικές ομίχλες κυρίως στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στην περιοχή της Σαμοθράκης όπου κατά μέσο όρο θα σημειωθούν πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχόπτωσης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου πάνω από τα 1.600 μέτρα κατά μέσο όρο από το απόγευμα και μετά και μόνο στο νομό Φλώρινας και Καστοριάς τα χιόνια πρόσκαιρα από το απόγευμα και μετά θα κατεβαίνουν και στα 1.100 με 1.300 μέτρα υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 στο Αιγαίο αλλά από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και στο Θερμαϊκό από βορειοδυτικές 5-6 και αργότερα 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία το εσωτερικό της Ηπείρου το εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου και έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές αρχικά και μόνο στην Πίνδο θα υπάρχουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι και από τα δυτικά οι βροχοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης θα επεκταθούν και στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας στις Σποράδες και ως αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές  της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ κατά περιόδους και στα πεδινά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Λάρισας από 3 έως 13 βαθμούς στο νομό Τρικάλων Καρδίτσας και Μαγνησίας από 6 έως 13 βαθμούς και στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 8 έως 15.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *