Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/1/2022 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και μόνο στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται κυρίως τις μεσημεριανές ώρες να εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 μποφόρ  στα πελάγη και μόνο στη θάλασσα Κυθήρων και στο Καρπάθιο από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 16 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη βόρεια Στερεά και το κεντρικό μέρος της Πελοποννήσου και έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί  και το βράδυ γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό και από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 16 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 18.

+++++++++++++++++++

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνή ομίχλη κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ενώ θα υπάρχουν και τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στις Κυκλάδες στη θάλασσα Κυθήρων και το λιβυκό από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και αργότερα και στα υπόλοιπα πελάγη θα ενισχυθούν στα 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας πυκνή ομίχλη το πρωί και το βράδυ και λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως  στην Πίνδο.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας πιθανόν λίγες αραιές νεφώσεις και ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά ενώ στα ορεινά και στα θαλάσσια τμήματα θα πνέουν από νοτιοδυτικόι  έως νοτιοανατολικόι άνεμοι 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 3 έως 15 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16.

++++++++++++++

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνές ομίχλες το πρωί και το βράδυ ενώ τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα νησιά του Ιονίου στη δυτική χώρα τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και θα εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά και 7 μποφόρ στα πελάγη με περαιτέρω ενίσχυση στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο στα 8 και πιθανόν 9 μποφόρ προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία το εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τα νησιά.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ ενώ στην Πίνδο θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως το απόγευμα και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ομίχλη το πρωί και το βράδυ και λίγες αραιές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα ορεινά τμήματα και νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ στα θαλάσσια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 15 με 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 19.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *