Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31/12-2/1-2022 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με σποραδικές μπόρες και στα νοτιότερα τοπικές καταιγίδες αλλά ο καιρός σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται στα βόρεια και ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν παραμείνει μόνο στην Κρήτη. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως σε τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 και στα νοτιότερα και 9 μποφόρ ενώ στα δυτικά και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 5 με 6 με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα  σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τη Θράκη και το εσωτερικό της Πελοποννήσου από 0 έως 16 βαθμούς ενώ στα δυτικά τμήματα και τα νησιωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το πρωί στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείονται πολύ λίγες βροχές οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Τοπικές ομίχλες κυρίως στα ορεινά τμήματα το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 7 με 8 αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά παντού. Στο εσωτερικό της πεδιάδας θα επικρατεί ένας μεταβλητός άνεμος 2 με 3 μποφόρ και στα ορεινά ενας βορειοανατολικός 3-4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 14 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 6 έως 15.

+++++++++++++++++++++

Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022- Πρωτοχρονιά.

Προβλέπεται στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν και θα επεκταθούν πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το απόγευμα. Ο καιρός όμως έως αργά το βράδυ και σε αυτές τις περιοχές θα έχει βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως στη Θράκη και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ στα κεντρικά και νότια στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά  το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 και στο Θερμαϊκό και στα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά τόπους από 0 έως 18 βαθμούς Κελσίου στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και των νησιωτικών τμημάτων.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 3-4 αλλά μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικά στα 7 με 8 μποφόρ ενώ στα πεδινά τμήματα θα πνέει ένας βοριάς 2 με 3 και ίσως στα ανατολικά 4 μποφόρ από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και περιοχή Φαρσάλων  από 3 έως 16 βαθμούς στον υπόλοιπο νομό Λάρισας από 2 έως 15 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες κυρίως στα ορεινά και τα δυτικά τμήματα της χώρας και λίγες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Εύβοια που δεν αποκλείεται ως και το μεσημέρι να δίνει λίγες ασθενείς βροχές ενώ μετά το μεσημέρι λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην Κρήτη βελτίωση το βράδυ. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 4 με 5 αλλά σταδιακά στα ανατολικά τμήματα θα ενισχυθεί στα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική και κεντρική Στερεά και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου ενώ στα δυτικά τμήματα και τα υπόλοιπα είναι σχετικά θα φτάσει τους 18 με 20.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο  και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 4 μποφόρ και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 2 έως 14 βαθμούς στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια από 5 έως 16.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31/12-2/1-2022 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *