Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/12/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σταδιακά τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου που θα δίνουν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας ενώ προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου ενώ λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά σε μεγάλα υψόμετρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Θράκη την Ήπειρο και το εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου και έως 13 με 16 βαθμούς στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ομίχλες το πρωί και το βράδυ και λίγες νεφώσεις στην Πίνδο που δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες ασθενείς βροχές στα χαμηλότερα και λίγες χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα θαλάσσια και τα ορεινά τμήματα 3-4 μποφόρ  και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 0 έως 14.

+++++++++++++++++++++

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από αραιές νεφώσεις. Ομίχλες κατά τόπους πιο πυκνές θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Αργά το βράδυ οι βροχές στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία την Ήπειρο και το εσωτερικό της Πελοποννήσου έως 13 με 16 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως στην Πίνδο. Οι νεφώσεις στην Πίνδο κατά περιόδους θα είναι αυξημένες ειδικά από το μεσημέρι και μετά και θα σημειώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές και λίγα χιόνια σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Λάρισας από 0 έως 13 βαθμούς στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας από 3 έως 14 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2η μέρα των Χριστουγέννων.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους οι οποίες θα είναι περισσότερες στα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ και αρέσει νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο και 7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την Ήπειρο το εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου και ως 16 με 19 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται στην Πίνδο τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν και ανοίγματα στον καιρό αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα ορεινά και τα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και γενικά μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Λάρισας από 3 έως 14, στο νομό Τρικάλων και Καρδίτσας από 6 έως 15 και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *