Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/12/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά στη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου αρχικά νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα πάνω από τα 300 με 600 μέτρα από βορρά προς νότο αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου τις Κυκλάδες και τη Κρήτη και θα εκδηλωθούν και εκεί λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Ο καιρός έως αργά το βράδυ θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα εκτός από τη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανοιχτά του Θερμαϊκού 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ και μετά σε όλα τα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από – 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία  το βόρειο Αιγαίο τη Θράκη το εσωτερικό της Ηπείρου τη βόρεια Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάνει κατά τόπους στους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα για λίγες βροχές στα πεδινά  και τις Σποράδες και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις άνευ σημασίας στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από 300 με 400 μέτρα αλλά ο καιρός έως το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί παντού και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 5 με 6 και αρχικά ίσως και 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στα πεδινά τμήματα γενικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα βόρειοι 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στην περιοχή Αλμυρού από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 3 έως 11.

+++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και μόνο στα ορεινά της Κρήτης στη νότια Πελοπόννησο τη Χαλκιδική τα παραθαλάσσια τμήματα των νομών Σερρών και Καβάλας τη Θάσο και τη Λήμνο δεν αποκλείεται μέχρι και το απόγευμα να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι 5 με 6 μποφόρ στα δυτικά ανατολικοί 2 με 4 και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά και στο εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου, έως 7 βαθμούς στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και έως 13 με 15 στην στα υπόλοιπα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται αργά το βράδυ ασθενής βροχή άνευ σημασίας. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και στην Πίνδο πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στην περιοχή Αλμυρού από -3 έως 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 2 έως 9.

++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στο κεντρικό Αιγαίο τις Σποράδες την ανατολική Εύβοια τμήματα της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου και στη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές έως και το μεσημέρι ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί η αίθριος καιρός. Ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 και στα νοτιότερα 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου βόρειοι 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία το εσωτερικό της Ηπείρου τη βόρεια Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου, έως 8 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και ως 13-15 στα υπόλοιπα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως στα ορεινά. Μόνο στις Σποράδες υπάρχει μικρό ενδεχόμενο οι νεφώσεις να δώσουν ασθενείς βροχές έως και το μεσημέρι άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις προς τα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα πεδινά τμήματα δυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αλμυρού από – 3 έως 9 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 2 έως 11.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *