Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-17/12/2021 (+ΧΑΡΤΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ-ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη νότια Χαλκιδική τις Σποράδες την ανατολική Μαγνησία την Εύβοια την Αττικοβοιωτία τις Κυκλάδες την Κρήτη και αργότερα  τα νησιά του νότιου Ιονίου και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα παραθαλάσσια μικρής έντασης και διάρκειας και λίγες χιονοπτώσεις στη Θράκη πάνω από τα 300 με 400 μέτρα υψόμετρο στην Εύβοια την Αττικοβοιωτία και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο πάνω από τα 800 με 900 μέτρα ενώ στην Κρήτη πάνω από τα 1.100 με 1.200. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 και κατά τόπους 8 μποφόρ, στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα δυτικά τμήματα από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα ενώ στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός στο εσωτερικό της πεδιάδας και μόνο στο Πήλιο και τις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειώνονται ασθενείς κατά βάση βροχές έως και το βράδυ και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 700 με 900 μέτρα κατά μέσο όρο.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα πεδινά τμήματα από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 0 έως 9 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 5 έως 10.

++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τη νότια Χαλκιδική τις Σποράδες τα νησιά του Αιγαίου τις Σποράδες την Εύβοια την Αττικοβοιωτία το νότιο Ιόνιο τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 700 με 800 μέτρα κατά μέσο όρο ενώ τα βόρεια σύνορα μας και στον Έβρο οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 300 με 500 μέτρα. Από αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν σε τμήματα της Θράκης της Θάσου της Χαλκιδικής στα παράλια της ανατολικής Μακεδονίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στις Σποράδες ενώ λίγα ασθενικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να σημειώνονται στις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα καθώς και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι  ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα βόρεια της χώρας κατά μέσο όρο πάνω από τα 300 με 500 μέτρα υψόμετρο το βραδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά αρχικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση και στα δυτικά και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σημαντική ενίσχυση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά θα φτάνει τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια σε λίγες ψιχάλες στις Σποράδες και βελτίωση τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα και το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες χιονοπτώσεις άνευ σημασίας πάνω από τα 400 με 500 μέτρα και κάποιες διάσπαρτες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας στα πεδινά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και τοπικά και 9 μποφόρ στις Σποράδες αρχικά βορειοανατολικοι 4 με 5 και αργότερα και εκεί βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα αρχικά δυτικοί 2 με 3 και αργά το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από -2 έως 10 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 3 έως 10.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *