Ισχυρά φαινόμενα αύριο στην ανατολική χώρα. Ανάλυση και χάρτης.

Έντονα φαινόμενα κατά τόπους αύριο σε τμήματα της ανατολικής χώρας. Όπως βλέπετε και στον αποκλειστικό χάρτη καθόλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου και γύρω από αυτό. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Χαλκιδικής Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης Έβρου Πιερίας Λάρισας Μαγνησίας Φθιώτιδας Βοιωτίας Αττικής Σποράδες και Εύβοια. Στις αντίστοιχες περιοχές στα υψόμετρα που δείχνει ο χάρτης θα είναι και οι χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές.

Τέλος πιο ασθενικά φαινόμενα θα σημειωθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Για το νομό Αττικής προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις ειδικά το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους πυκνές πάνω από τα 600 με 800 μέτρα κατά μέσο όρο ενώ αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν στα βόρεια δυτικά και ανατολικά κυρίως του νόμου.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται σποραδικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα νωρίς το πρωί και χιονοπτώσεις πάνω από τα 150 με 300 μέτρα κατά μέσο όρο αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα έχει και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης ενώ προς το βράδυ και πάλι από τα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας με τις χιονοπτώσεις πιο μεγάλα υψόμετρα.

Για τη Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά τμήματα κυρίως του νομού Λάρισας και Μαγνησίας λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 450 με 600 μέτρα ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Το Πήλιο το Μαυροβούνιο Κίσσαβος και δευτερευόντως η Όθρυς και ο Όλυμπος θα δεχτούν αξιόλογες χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες οπότε απαιτείται προσοχή.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *