Η ξεχασμένη Θεσσαλία. Σύνοψη κακοκαιρίας μέχρι ώρας 20:00 3/12/2021

Η ξεχασμένη Θεσσαλία.

Αξιόλογες βροχές σημειώνονται στην Θεσσαλία τη σημερινή ημέρα από το μεσημέρι και μετά κατά περιόδους.  Μάλιστα σε ορεινά τμήματα κυρίως του νομού Καρδίτσας εκδηλώνονται και σποραδικές καταιγίδες. Ο υετός έχει ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Θεσσαλίας τα 10 με 15 χιλιοστά ενώ στα ανατολικά δεν ξεπερνά τα 5.

Όπως βλέπετε στον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με 400 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς ανά τη χώρα τμήματα της δυτικής Ελλάδας σημείωσαν άνετα και πάνω από 50 χιλιοστά βροχοπτώσεις έως τώρα 8:00 το βράδυ.

Σε χθεσινή ανάρτηση μας είχαμε ενημερώσει ότι οι περισσότερες περιοχές της  δυτικής και κεντρικής Θεσσαλίας θα βρίσκονται στο επίπεδο υετού 10 με 25 χιλιοστά και πράγματι αυτό συμβαίνει. Δεν υπήρχε αναφορά στη Θεσσαλία ούτε από κάποιο προγνωστικό μοντέλο ούτε όμως και στο έκτακτο της ΕΜΥ.  Μπορείτε να δείτε την εκτίμηση που δώσαμε χθες για τις περιοχές που θα δεχθούν πάνω από 10 χιλιοστά υετού , πάνω από 25 χιλιοστά υετού και πάνω από 50 χιλιοστά υετού και μπορείτε να κάνετε σύγκριση με το πιο πάνω πραγματικό χαρτη μετρήσεων έως τις 8 το βράδυ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι χάρτες που βγάλαμε αναφερόταν στο επόμενο 48ωρο για αυτό και περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν δεχτεί ακόμα τις βροχές αφού αυτές θα σημειωθούν αύριο.  Αυτούσια η εκτίμησή μας μπορεί να διαβαστεί στο link

Όπως προείπαμε την αυριανή ημέρα ο κύριος όγκος των φαινομένων θα μετακινηθεί στο ανατολικό κομμάτι της χώρας και το νότιο και θα αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται από τα δυτικά και τα βόρεια σταδιακά από το μεσημέρι και μετά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Η ξεχασμένη Θεσσαλία. Σύνοψη κακοκαιρίας μέχρι ώρας 20:00 3/12/2021

  1. Αντώνης says:

    Ξεπέρασε τα 50mm, (51,2) η ραγδαία βροχόπτωση , στο νοτιότερο άκρο της πεδινής Καρδίτσας, κοντά στη λίμνη Σμοκόβου, ενώ είχαμε και μερικά ηλεκρικά.., από τις 15:00 εως τα μεσάνυχτα 3/12.
    Πολύ εύστοχος ο τίτλος σου Βασίλη, όντως είμαστε ξεχασμένοι, σαν ύπαιθρος…
    Ευτυχώς, υπάρχεις και βοηθάς τους γηγενείς με τις προγνώσεις σου.
    Να είσαι καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *