Οριακός παγετός στη Θεσσαλία σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2021.

Ημέρα οριακού παγετού η σημερινή στη Θεσσαλία με τον υδράργυρο να πέφτει λίγο κάτω από το μηδέν σε λίγες περιοχές.

Η ξαστεριά και οι ασθενείς άνεμοι βοήθησαν στην αναστροφή της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες ο υδράργυρος σε χωριά γύρω από τη Λάρισα αλλά και την Καρδίτσα να πέσει λίγα δέκατα κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστική περίπτωση που ενώ στα υψηλότερα ατμοσφαιρικά στρώματα η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει σημαντικά και η θερμοκρασία είναι θετική στο εσωτερικό της πεδιάδας η αναστροφικες συνθήκες έριξαν τη θερμοκρασία σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλία. Να προσθέσουμε επίσης ότι στην πόλη της Λάρισας ο υδράργυρος έπεσε στους +3 βαθμούς Κελσίου στην πόλη των Τρικάλων στους +2 και στο Βόλο στους +5 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάπτυξη συννεφιάς και τοπικών βροχών από σήμερα το απόγευμα δεν θα αφήσει τον υδράργυρο να πέσει τις επόμενες μέρες σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα.

Παγετός σημειώθηκε σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας μας με αποτέλεσμα οι απολύτως ελάχιστες της ημέρας να κυμαίνονται από – 2 έως -4 σε περιοχές όπως το Νευροκόπι, το Παρανέστι Δράμας, η Αριδαία, ο Λαγκαδάς, οι Σέρρες, τα Γρεβενά, η Δράμα, το Καρπενήσι, η Φλώρινα καθώς και σε βουνά όπως στη Βασιλίτσα, το Λιβάδι Παρνασσού, ο Λαϊλιάς Σερρών, και ο Παρνασσός

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *