Που θα βρέξει αύριο Κυριακη 28 Νοεμβρίου 2021. Χάρτες και κείμενο πρόγνωσης

Το ένα βαρομετρικό χαμηλό φεύγει και το άλλο έρχεται.

Σημαντικά πόσα βροχόπτωσης θα σημειωθούν μέσα στη νύχτα  από διαταραχή που φεύγει προς τα βορειοανατολικά σε πολλές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου και των Σποράδων.

ΕΠΙΠΕΔΟ 2. Τα πιο έντονα φαινόμενα που χρήζουν προσοχής τα σημειωθούν στους νόμους Ξάνθης Ροδόπης Έβρου Καβάλας στο νησί της Λήμνου της Θάσου της Σαμοθράκης στο Άγιο Όρος και οριακά στις Σποράδες. Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα έχουν εξασθενήσει σε αυτές τις περιοχές και ο καιρός θα βελτιωθεί προσωρινά.

Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα υπάρχουν φαινόμενα εκτός ίσως από λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Πίνδο αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά και από τα δυτικά ο καιρός θα επιδεινωθεί και πάλι και θα σημειωθούν έως αργά το βράδυ τοπικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς της βόρειας Εύβοιας των νησιών του Ιονίου και όλης της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

ΕΠΙΠΕΔΟ 2. Τα φαινόμενα αυτή τη φορά θα είναι έντονα έως πολύ έντονα σε τμήματα των νομών Ιωαννίνων Πρέβεζας Άρτας Θεσπρωτίας Αιτωλοακαρνανίας Ευρυτανίας Φωκίδας Αχαΐας και πιθανόν Ηλείας και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Γρεβενών Καστοριάς Τρικάλων Καρδίτσας και Φθιώτιδας.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά και δεν αποκλείεται μόνο αργά το βράδυ να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα μέσα στη νύχτα και γρήγορη βελτίωση. Ο καιρός εκ νέου από αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες θα επιδεινωθεί με τοπικές μπόρες και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται άστατος καιρός μόνο στην Πίνδο με  σποραδικές μπόρες και νωρίς το πρωί και στην περιοχή των Σποράδων και τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και Λάρισας αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από το απόγευμα και μετά τη νεφώσεις θα αυξηθούν ξανά από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα σημειωθούν τις απογευματινές και βραδυνές ώρες βροχές και πολύ πιθανόν καταιγίδες που στην Πίνδο θα είναι ισχυρές.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Που θα βρέξει αύριο Κυριακη 28 Νοεμβρίου 2021. Χάρτες και κείμενο πρόγνωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *